Strašný moment: Policajt medzi mŕtvymi deťmi zbadal aj svoju dcérku

Strašný moment: Policajt medzi
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/CNN
2022-05-26 15:03:00 |

Stalo sa tak len pár hodín po tom, ako hrdo pózovala s rodičmi v škole pri preberaní ocenenia. Desaťročná Lexi sa stala jednou z obetí masakry na základnej škole v Texase.

Zástupca šerifa v okrese Uvalde v Texase Felix Rubia a jeho manželka Kimberly boli v ten deň na dcérku veľmi hrdí. Krátko pred masakrou si vo svojej základnej škole Robb Elementary School prebrala ocenenie, oni sa po slávnostnom ceremoniáli s ňou rozlúčili a išli za svojimi povinnosťami. Samozrejme, nemohla chýbať fotka ako pamiatka na túto príjemnú udalosť. Ani vo sne by im nenapadlo, že to bolo poslednýkrát, čo vidia Lexi živú. 

Onedlho sa v škole rozpútalo peklo, pri ktorom rukou 18-ročného strelca Salvadora Ramosa zomrelo 21 ľudí, z toho devätnásť detí a dve učiteľky. Lexi bola jedným z nich...

Srdcervúca fotka z miesta nešťastia zachytáva moment, ako Felix stíska manželku Kimberly krátko po zistení, že jednou z obetí šialeného mladíka sa stala aj ich dcéra.  

Ako v slzách uviedol v rozhovore pre CNN deň po streľbe, chce vidieť riešenie problémov so zbraňami a násilím v Amerike a ako dodal, dúfa, že jeho dcérka a ďalší zabití žiaci sa nestanú len ďalšími „číslami“. Vyzval na opatrenia na kontrolu zbraní, aby sa zabránilo ďalším rodičom utrpieť takú strašnú stratu, akú utrpeli oni a rodičia ďalších zabitých detí. „To stačí. Nikto iný tým nemusí prejsť. Ani my sme tým nikdy nepotrebovali prejsť, ale musíme,“ povedal bolestnou stratou poznačený otec. 

Netušili, že sa s ňou lúčia navždy

Na slávnostnej ceremónii v škole sa Lexi zaradila do čestného rebríčka školy a získala ocenenie za jej reprezentáciu, napísala v príspevku na Facebooku jej mama Kimberly. „Povedali sme jej, že ju milujeme a vyzdvihneme ju po škole. Netušili sme, že toto je zbohom,“ spomína na posledné chvíle s dcérkou.

Smútiaci rodičia neskôr prostredníctvom textovej správy CNN povedali, že ich dcéra bola „láskavá, milá a vážila si život. Stala sa hviezdou v softbale a mala svetlú budúcnosť, či už športovú alebo akademickú. Prosím, dajte svetu vedieť, že nám chýba naše dieťa.“

V reakcii na Lexiinu tragickú smrť jej teta založila stránku GoFundMe, aby pomohla rodičom v čase núdze.

Podľa príspevku na Facebooku z úradu šerifa z apríla 2018 Felix v tom mesiaci absolvoval týždenný kurz aktívneho strelca spolu s kolegom. „Nikdy nedúfame v situácie, kedy je tento typ tréningu potrebný, ale vždy budeme trénovať, aby sme boli pripravení na najhoršie scenáre.“

Lexina mama Kimberly začiatkom tohto mesiaca získala ocenenie od St. Mary's University v San Antoniu, kde študuje históriu. Je aj novinárkou, ktorá získala ocenenie od South Texas Press Association za prácu reportérky a redaktorky pre Uvalde Leader-News.

Strelca zneškodnil vycvičený agent

Strelca, ktorý sa zabarikádoval v jednej z tried a tam strieľal na učiteľky a žiakov, zneškodnil agent z taktickej jednotky Border Patrol, ktorá má špecialistov rozptýlených po celých Spojených štátoch. Agent, ktorého identita zatiaľ nebola odhalená, vtrhol do školy bez toho, aby čakal na pomoc. Šialenca sa mu podarilo zabiť pred príchodom posíl a tak zabránil ešte väčším stratám na životoch. Podľa medializovaných informácií ešte pred tým, ako sa dostal do školy, strelil doma do hlavy svoju starú matku. 

Deti, ktoré tragédiu prežili, opísali, ako im zastrelené učiteľky Irma Garciová a Eva Mireles zachránili životy. „Boli to úžasné učiteľky. Postavili sa pred žiakov, aby im pomohli. Aby im zachránili životy.“  Rodiny všetkých obetí prežívajú veľmi smutné a kruté chvíle, zachránené deti, učitelia a ďalší zamestnanci školy sú v rukách psychológov. Na tragédiu, ktorej boli svedkami, nikdy nezabudnú a bude ich sprevádzať po celý život. Obeťou streľby, i keď nepriamou, je aj manžel učiteľky Irmy, ktorý neuniesol žiaľ a dnes ho zabil infarkt...

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia