Mám sa vydávať, ale vzťah nám veľmi neklape: Čo teraz?

Mám sa vydávať, ale
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-05-25 08:30:00 |

S Oliverom sme spolu tri roky a dva žijeme v spoločnej domácnosti. Posledné týždne hovoríme o svadbe, ale ja mám vážne pochybnosti.

Za posledný rok sa toho totiž veľa zmenilo. Oliver trávi viac času s kamarátmi, než so mnou. Hokej síce chodievali hrávať aj predtým, ale teraz k tomu pribudlo aj vysedávanie v krčmách. Domov chodí podgurážený, večne len frfle alebo spí. To je ale ešte ten lepší prípad.

O pomoci v domácnosti nemôže byť ani reči, aj prispievať začal menej. Vraj je menej práce, tak mi nemôže dávať toľko, ako som bola zvyknutá... Vrcholom ale bolo, že mi začal hovoriť do toho, s kým sa mám kamarátiť. Dokonca mojim kamarátkam píše  veľmi nepekné maily. Ich obsah by sa slušne dal zhrnúť do vyhlásení, že si neželá, aby ma vôbec kontaktovali, lebo majú na mňa zlý vplyv. Myslí si totiž, že ma „huckajú“ proti nemu. Pristihla som ho, že mi kontroluje mobil a maily.

Myslím si, že svadba a deti ho zmenia, že tým náš vzťah dostane iný náboj, že aj pre Olivera to bude iná motivácia. Kamarátky však tvrdia, že svadbou ani deťmi sa nič nezmení. Že sa všetko môže ešte zhoršiť a napokon na všetko zostanem sama. Zasiali do mňa semienko pochybnosti, ale ja stále dúfam, že nemajú pravdu.

O svoj názor sa s nami podelila psychiatrička MUDr. Lucia Vašková:

„Myslím si, že vo fáze, v akej tento vzťah je, svadba nikoho nezachránii. Ako si prakticky myslíte, že by svadba alebo deti vzťah zachránili? Naozaj si myslíte, že rodina bude pôsobiť ako čarovný prútik, ktorého mávnutím sa všetko zmení? Nebude. Ak ste sa totiž doteraz nerozprávali o tom, čo vám na vašom vzťahu prekáža, ak ste si doteraz neurčili hranice, za ktoré už svojho partnera nepustíte, ak ste si neujasnili, čo od manželstva a rodičovstva každý z vás očakáva, tak začať s tým v manželstve je naozaj neskoro.

Ak si myslíte, že sa váš vzťah môže ešte zmeniť, začnite s tým. Ale rozhodne  ešte pred svadbou.“  

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia