Trampolína sa stala jablkom sváru, susedia pre ňu vyštvali rodinu z domu

Trampolína sa stala jablkom
Ilustračné foto
Zdroj: theSun
2022-05-24 16:30:00 |

O susedských vzťahoch by mnohí vedeli rozprávať celé príbehy. Nezáleží na tom, či bývate v byte alebo v dome. Ak máte dobrých susedov, môžete si gratulovať.

Nie na našom dvore, ale ani na vašom vlastnom. Nejako takto uvažovali susedia manželov  Sarah (49) a Kevina (47) z Essexu v Anglicku, ktorí krátko po nasťahovaní do nového domu kúpili dcére Jasmine (16) na ich vlastnú záhradu veľkú trampolínu a tešili sa, že budú mať o program postarané. Keďže navštevovala trampolínový krúžok, potrebovala ju aj pre zdokonalenie techniky.

Po dvoch týždňoch dostali list z environmentálneho oddelenia miestneho úradu, v ktorom sa písalo, že sused podal na nich sťažnosť a musia ich preto upozorniť, píše TheSun. Nebolo im úplne jasné, v čom je problém, keďže Jasmine pri skákaní nerobila hluk ani nikoho neobmedzovala. Na rozdiel od ďalších susedov, ktorých deti hrali na záhradách futbal a riadne pri tom kričali. Pravdou však bolo, že Jasmine so sestrou Kirou (17), ktorá si s ňou občas tiež zaskákala, skákali na trampolíne vyššie, ako bol susedov plot a to mu pravdepodobne prekážalo.

Sarah a Kevin iba krútili hlavami, keďže susedia mali z balkóna ich záhradu ako na dlani a vždy, keď boli vonku, aj s deťmi na ňom stáli a po celý čas na nich pozerali. Nikdy sa nezmienili, že by im trampolína nejakým spôsobom prekážala. Sused okrem toho pravidelne každé ráno od 7.00 hral na bicie, čo bolo počuť aj o niekoľko domov ďalej.

Kevin so Sarah si spočiatku povedali, že keď im sami susedia nič nehovoria, hodia nejakú sťažnosť, ktorá podľa nich ani nebola opodstatnená, za hlavu. „Došlo to však do bodu, keď ju dievčatá už nechceli používať, pretože sa cítili nepríjemne, tak sme sa jej zbavili. V roku 2018 sme dostali vírivku. Ale vždy, keď sme do nej vošli, susedia urobili to, čo pred tým. Postavili sa na balkón a pozerali na nás. Chvíľu sme to vydržali, ale postupne sme si uvedomili, že kvôli susedom sme prestali používať aj vírivku,“ hovorí Sarah. V dome, ktorý bol inak veľmi pekný, sa všetci cítili čím ďalej, tým horšie a úplne prestali vychádzať na záhradu, kde boli pod neustálym dohľadom susedov. Jediným riešením bolo odsťahovať sa. Tentokrát si už dom vyberali omnoho opatrenejšie. „Minulý týždeň sme si kúpili novú vírivku a susedia by museli vyliezť von z okna a preliezť vonkajšiu stenu, aby videli do našej záhrady. Je to blažený pocit,“ opísala Sarah, ako vyriešili ich susedské trampoty. "Susedia nás vyhnali z nášho minulého domu, ale teraz sme oveľa šťastnejší," dodala.

Toto sú najčastejšie trendy, ktoré vyvolávajú spory medzi susedmi:

  • Stromy, kríky alebo iné rastliny zasahujúce na susedov pozemok
  • Vírivky, ktorých výkonné čerpadlá a automatické čistiace cykly vydávajú veľa hluku
  • Trampolíny, ktoré sú umiestnené tak, že pri skákaní narúšate súkromie susedov
  • Ohniská, z ktorých ide priveľa dymu. Ten možno eliminovať používaním dobre preschnutého dreva.
  • Terasy, na ktorých trávia ľudia čas najmä v noci popíjaním, púšťaním hlasnej hudby, hlasnou vravou či hudbou
  • Kosačky, ktoré sú príliš hlučné a používate ich skoro ráno alebo neskoro večer
  • Bezpečnostné osvetlenie, ktoré sa rozsvieti, keď okolo senzora prejde napríklad mačka, môže byť pre susedov tiež dôvodom k hnevu

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia