Po siedmich deťoch nenávidela svoju postavu: Pozrite si tú zmenu!

Po siedmich deťoch nenávidela
Ilustračné foto
Zdroj: Ellisha Kay/TheSun
2022-05-04 10:00:00 |

Ellisha Kay (47) hovorí o tom, ako ju ľudia vďaka premene takmer nespoznávajú po tom, ako sa stala babkou. Svoje nové telo miluje a užíva si ho.

Mať sedem detí si na Ellishe vybralo svoju daň. Ako naberala kilá, jej sebavedomie klesalo. Bola však odhodlaná vydať sa na cestu chudnutia a manžel Dennis (51) ju v tom podporoval. Celá premena trvala dva roky, no Ellisha tvrdí, že to stálo za to a je šťastnejšia a spokojnejšia sama so sebou ako kedykoľvek predtým. O svojej ceste porozprávala pre Fabulous.

Nenávidela som sa 

„Vždy som zúfalo túžila stať sa mamou. Ja som nevyrastala v práve najlepších podmienkach a hoci som si v tínedžerskom veku užila pár divokých rokov, chcela som si založiť veľkú rodinu. A nečakala som dlho. Keď som mala krátko po dvadsiatke, celkom rýchlo za sebou som porodila štyri deti: Jessicu (26), Jakea (25), Charlieho (24) a Zacka (23). Nežila som však v šťastnom vzťahu a skončila som v krízovom centre.

Moje sebavedomie bolo na dne. Našla som si prácu aj bývanie, ale ako slobodná mama so štyrmi deťmi s obmedzeným rozpočtom som žila s nimi na lacných potravinách. Niekedy sme si dopriali kuracie nugety, pizzu, hot dogy a keď som nakŕmila deti, ja som dojedala po nich zvyšky.

Keď som v roku 2000 stretla Dennisa, mala som už skoro 90 kíl pri výške 1,52 metra. Aj tak sa do mňa zamiloval a mali sme spolu Josha (19) ešte pred tým, ako sme plánovali našu svadbu v gotickom štýle. Počas tohto tehotenstva som pribrala viac ako inokedy. Svadobnou uličkou som kráčala naprataná v čiernych šatách veľkosti XL a prsia mi z nich skoro vypadli. Bolo to v júni 2005.

Dennisovi moja hmotnosť nikdy neprekážala a vždy ma uisťoval, že ma miluje bez ohľadu na veľkosť. Ale ja som sa pre svoje kilá navyše cítila mizerne, najmä keď som v roku 2006 znovu otehotnela s našou dcérou Hannah, ktorá bude mať 16 rokov. Bola som taká veľká, že som trpela tehotenskou cukrovkou a Hannah už pár týždňov pred pôrodom bola o dosť väčšia, než by mala byť.

Porodila som ju cisárskym rezom a pôrodník žartoval, že vyzerá ako dvojročné dieťa. Keď o pár mesiacov prišla na návštevu zdravotná sestra pozrieť malú, v šoku sa spýtala, či ju kŕmim čokoládou. Zjavne sa pozrela na mňa a predpokladala, že svoje nezdravé návyky odovzdávam ďalej. Chcela som, aby ma pohltila zem.

Čoskoro som opäť otehotnela s najmladším Kaidenom, ktorý má teraz 12 rokov. Opäť som bola riziková mama s nadváhou, no tentoraz mi bola ponúknutá iskierka nádeje. Salford Royal Hospital v Manchestri, kde sme žili, mi ponúkla miesto vo vedeckej štúdii, ktorú viedli. Ženám, ktoré mali počas tehotenstva gestačný diabetes, umožnili zadarmo bypass žalúdka, aby zistili, či to môže znížiť riziko rozvoja cukrovky v neskoršom veku.

Takmer rok po pôrode Kaidena, v máji 2010, som išla pod nôž. Bolo to riskantné – vážila som viac ako 140 kíl a nosila som veľkosť šiat 3XL. Dúfala som, že konečne budem mať šancu aspoň trochu schudnúť. V mesiacoch po operácii som schudla 25 kíl a chytila som nový dych.

Všetky moje skúsenosti s pôrodmi vo mne vyvolali túžbu stať sa pôrodnou asistentkou. Mala som pred očami to, ako sa ku mne správali mnohí zdravotníci pre moju nadváhu a chcela som urobiť niečo, aby som pomohla iným ženám v mojom postavení. Dennis ma podporoval a tak som sa vrátila na univerzitu, kde som v zrelom veku získala diplomy v odbore pôrodná asistentka a špecializovaná komunitná sestra v oblasti verejného zdravia. Medzi všetkými tými mladými dievčatami som vyčnievala ako bosý palec na nohe. Ony boli mladé a štíhle, ja zrelá a tučná. No ani to ma neodradilo od môjho sna stať sa pôrodnou asistentkou.

Presťahovali sme sa do Plymouthu a začala som pracovať ako zdravotná sestrička v teréne. Dlhé hodiny návštev u tehotných žien popri výchove siedmich detí si vybrali svoju daň na mojich stravovacích návykoch. Opäť som prežívala na nezdravých polotovaroch. Pila som sladké nápoje, zaháňala hlad tyčinkami a čipsami a samozrejme, ako sestrička som dostávala od vďačných rodín kilá bonboniér a sušienok. Na cestách za pacientkami som neodmietla klobásu a milovala som plnotučné latté. V januári 2020, po ďalších Vianociach plných jedla, som sa ledva natlačila do oblečenia veľkosti 2XL a cítila som sa ako balón pred prasknutím.

To, čo som zo všetkého neznášala najviac, boli pohľady, ktoré mi venovali čerstvé mamičky, ktorým som hovorila o dôležitosti zdravej výživy. Cítila som sa ako taký pokrytec.

Keď v marci 2020 prišiel prvý lockdown, zacítila som šancu. Ako kľúčový pracovník som ťahala 40-hodinové týždne, pomáhala som všetkým mamám, ktoré rodili počas Covidu, plus ďalšie hodiny práce pri testovaní. Ale keďže boli kaviarne a reštaurácie zatvorené, nemala som sa kde zastaviť na svoje obvyklé mlsky. Namiesto toho som sa zapísala do One2One Diet by Cambridge Weight Plan s váhou okolo 100 kíl.

Keď som sa ráno vydala do práce, na prednom sedadle auta som mala dostatok ovocných koktejlov, fliaš s vodou a zdravých vecí, aby som na tom prežila dlhú zmenu. Hmotnosť postupne začala klesať a všetko mi bolo čím ďalej, tým voľnejšie. A keď sa opatrenia uvoľnili, išla som si nakúpiť menšie oblečenie.

Od pacientov som začala dostávať pozitívne komentáre a to ma veľmi povzbudilo. O rok neskôr som mala o 58 kíl menej a obliekala som si šaty veľkosti M. Bolo to obdobie, kedy som bola v živote najchudšia.

Objavila som lásku k cvičeniu v telocvični medzi zmenami. Ale jeden problém nahradil druhý – zhodením viac ako polovice mojej telesnej hmotnosti som mala naozaj nepekne uvoľnenú kožu. Brucho mi previslo cez pás ako zástera, z predlaktia a stehien mi viseli chlopne kože a moje prsia vyzerali ako prasknuté balóny. Vzala som celoživotné vydreté úspory a to málo navyše, čo som zarobila nadčasmi počas Covidu a v máji 2021 som sa objednala na ´generálnu opravu karosérie´ do Turecka. Najprv mi urobili lifting brucha a dali prsné implantáty. V to leto dcéra Jessica porodila Siennu a dala mi moje prvé vnúča. Cítila som sa na všetko, len nie na babičku... v skutočnosti som sa cítila štíhlejšia a viac sexi ako kedykoľvek predtým.

V októbri som opäť cestovala do Turecka na ďalšiu operáciu, tentoraz na odstránenie voľnej kože na rukách a stehnách. Odhadujem, že som na operáciu minula asi 14 tisíc libier, ale moja nová postava stála za každý cent.

V týchto dňoch sa stravujem zdravo a verím, že pri tom už aj zostanem.  Cítim sa oveľa sebavedomejšie a silnejšie. Konečne môžem ísť príkladom, keď radím iným ženám v oblasti zdravého životného štýlu.

Fotogaléria

Ellisha Kay/TheSun
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia