Doteraz ste varili vajíčka úplne zle: Jednoduchý trik, ako na to!

Doteraz ste varili vajíčka
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok
2022-04-19 08:30:00 |

Šéfkuchárka odhalila veľmi jednoduchý spôsob, ako dokážete natvrdo uvarené vajcia bez problémov olúpať za niekoľko sekúnd bez akéhokoľvek problému.

Snáď každému z nás sa občas stalo, že lúpanie uvareného vajíčka mu trvalo pekne dlho a výsledkom bolo to, že polka vajca skončila v koši. Skúsená šéfkuchárka Kathleen Ashmore sa podelila o svoj jednoduchý trik, vďaka ktorému na to môžete zabudnúť. Nielen, že vďaka tomu sa nebudú kusy vajíčka trhať spolu so škrupinkou, ale ani tá sa nerozdrobí na malé kúsky. Pri jej spôsobe prípravy vajíčka natvrdo totiž škrupina z vajíčka vyslovene skĺzne.

Kathleen, ktorá vystupuje na TikToku ako @katcancooks, vysvetlila, že jednoduchou odpoveďou na dosiahnutie ľahko ošúpaných vajec je skôr para ako voda. Postup, ako na to, demonštruje v krátkom klipe. Trik je v tom, že namiesto varenia vo vode vajíčko pripravuje na pare.

„Horúca para spôsobuje stiahnutie bielkovín vaječného bielka a odtiahne sa tak od membrány škrupiny," vysvetľuje. Parenie by malo trvať 12 až 14 minút, čo je o niečo dlhšie ako varenie, no výsledok strojí za to.

@katcancook

Chef tip! I haven’t hard boiled an egg in 10 years.

♬ original sound - Hope Schwing

Trik šéfkuchárky Kathlenn sa ukázal ako veľmi populárny. Ľudia jej odkazujú, že je to naozaj skvelý tip, ktorý funguje. Ak vám zdĺhavé lúpanie lezie na nervy a nepoznáte iný „zlepšovák“, možno to vyskúšate aj vy. Ak však máte nejakú inú vychytávku, vďaka ktorej dokážete vajíčko olúpať bez toho, aby sa vám bielko trhalo alebo škrupinka lámala, podeľte sa v diskusii s ostatnými, určite sa potešia.  

TikTok
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia