Toto ste ešte nevideli: Po pôrode mala materské mlieko v podpazuší!

Toto ste ešte nevideli:
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok
2022-03-08 09:00:00 |

Linda Jonesová z USA zostala po pôrode trojčiat v šoku. Jej prsníky sa tak naplnili materským mliekom, že sa rozšírili až do podpazušia. 

Trojnásobná mamička zverejnila video na TikToku, ktoré sa stalo virálnym s viac ako tromi miliónmi videní. Tušila, že mať trojičky nebude vôbec jednoduché, no nevedela o jednej veci. Nerátala s tým, že bude mať materské mlieko v podpazuší. Tento zriedkavý jav sa u nej objavil krátko po pôrode, konkrétne tri dni po cisárskom reze, ako sa píše na thesun.co.uk

„Jedným z mojich cieľov bolo nakŕmiť materským mliekom svoje trojičky počas pobytu v nemocnici. Po tom, čo som prvých pár dní produkovala málo mlieka, moje prsia sa naplnili a pretiekli mi až do podpazušia," tvrdí 39-ročná matka šiestich detí, ktorá ukázala, ako má obe podpazušia opuchnuté, tvrdé a bolestivé.

Zároveň sa opýtala iných mamičiek, či niektorá z nich nemala podobnú skúsenosť, keďže v predchádzajúcich tehotenstvách to nezažila.

 

Dala o tom vedieť iným mamám

Linda sa podelila o svoje skúsenosti s ostatnými mamičkami a dodala: „Uverejnila som to, pretože som si myslela, že je to veľmi nezvyčajné. Možno som jedna z mála tých, ktorí si tým prešli, no moc sa o tom nehovorí. Nevidela som o tom žiadne videá. Po rozhovore s lekármi niektorí z nich spočiatku nevedeli, čo mám v podpazuší. A tak som zverejnila video, aby bolo viac povedomia o tomto vedľajšom účinku."

Dva týždne po pôrode Linda konečne zaznamenala zlepšenie naliateho poprsia vďaka teplým a studeným obkladom, masážam a pumpovaniu mlieka.

Materské mlieko uviaznuté v podpazuší tiež už postupne mizne: "Moje podpazušie vyzerá stále ako dva stlačené vaky, no dúfam, že do pár týždňov to bude fuč."

Niektoré ženy boli v úplnom šoku z vedľajšieho účinku, ktorý Linda zažila, pretože mnohí o ňom nikdy nepočuli. Dokonca niektoré ženy poznamenali, že aj kvôli tomuto nikdy nechcú mať deti. 

Vyjadrila sa k tomu aj Dominique Weissová, registrovaná zdravotná sestra a medzinárodná certifikovaná laktačná poradkyňa. Podľa odborníčky prsné tkanivo zasahuje až do podpazuší, preto sa Linde dostalo materské mlieko až do ich spodných častí.


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia