Zatočte s nadúvaním aj hmotnosťou: Účinky tohto nápoja vás prekvapia

Zatočte s nadúvaním aj
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-29 14:30:00 |

Sedavý a rýchly životný štýl priniesol so sebou u mnohých problémy s hmotnosťou. Nadváha je základom ďalších zdravotných problémov.

Nadváha je hlavnou príčinou biologických porúch, ako je vysoký krvný tlak, ischemická choroba srdca, cukrovka 2. typu či mŕtvica. Okrem toho vedie aj k rozvoju problémov s obrazom tela a k celkovému pocitu nespokojnosti so sebou samým. Keďže nadváha ovplyvňuje myseľ aj telo rovnako, je nevyhnutné nájsť riešenie základnej príčiny. Prinášame vám jednoduché riešenie, ktoré vám pomôže schudnúť bez toho, aby vám zabralo veľa času.

V príspevku na Instagrame sa renomovaná koučka životného štýlu Jay Madaan podelila o recept na jednoduchú zmes z dvoch ingrediencií. V našich končinách ich väčšinou nedržíme bežne doma, no v obchodoch so zdravou výživou alebo v lekárni ich bez problémov nájdete. Sú to karambola (čínska hviezdica) a senovka grécka.

Len pre zaujímavosť, karambola rastie na stromčeku zvanom egrešovec oblý a dá sa ľahko dopestovať aj doma ako nenáročná izbová rastlina, ktorá má úrodu niekoľkokrát do roka. So senovkou je to ťažšie, no v teplejších oblastiach Slovenska ju ľudia pestujú ako liečivú bylinku Vysádza sa von v apríli a v máji.   

Recept na zdravý nápoj podporujúci chudnutie

Vezmite pár semienok karamboly a pol polievkovej lyžice semienok senovky gréckej. Namočte to cez noc do bežného pohára vody. Ráno ju vypite bez cedenia, aby ste spolu s vodou prehltli aj jemnejšie semienka. Tento odvar v prvom rade zmierňuje príznaky nadúvania a pri pravidelnej konzumácii pomáha pri redukcii hmotnosti.

Semienka karamboly a senovky majú okrem chudnutia aj množstvo iných zdravotných benefitov.

Semienka senovky gréckej znižujú riziko cukrovky, vysokého krvného tlaku a srdcových chorôb. Sú tiež užitočné pri zvyšovaní hladiny testosterónu a počtu spermií a znižujú riziko zápalu. Sú mimoriadne prospešné pre dojčiace ženy, lebo zlepšujú tvorbu a tok mlieka.

Semienka karamboly sú užitočné pri zlepšovaní trávenia a veľmi dobre bojujú s peptickými vredmi a poruchami trávenia. Pomáhajú aj pri vykašliavaní a zlepšení prúdenia vzduchu v pľúcach.

Dbajte na to, aby ste do pohára nedali semienok príliš veľa, lebo v neprimeranom množstve môžu spôsobiť tvorbu kyseliny a nadmernú tvorbu plynov v žalúdku. Hnačka, žalúdočná nevoľnosť a závraty sú ďalšími dôsledkami pridania príliš veľkého množstva semien do zmesi. Ak však vložíte do pohára len pár semienok karamboly a pol lyžičky semienok senovky, nemusíte mať z týchto problémov žiadne obavy.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia