Tej zmene sa nechce veriť: Z bacuľatej mamy žena s dokonalým telom

Tej zmene sa nechce
Ilustračné foto
2022-01-20 14:30:00 |

Keby ste ju stretli pred štyrmi rokmi, neverili by ste, že je to ona. Po tom, ako za štyri roky schudla 50 kg, je z nej niekto úplne iný.

Je ťažké uveriť, že austrálska mama Jodie Marquard (46), ktorá predvádza na pódiu dokonalú postavu v bikinách, mala ešte pred pár rokmi nadváhu. Finančná poradkyňa vážila vyše 105 kg a hrozila jej cukrovka druhého typu. To ju donútilo niečo so sebou robiť. Pred tým, než sa pustila do boja, bez problémov zjedla na posedenie veľkú feferónovú pizzu a velikánsku čokoládu. Raňajky buď vynechávala a potom ich dohnala fasfoodmi a inými kalorickými bombami alebo si hneď zrána dopriala vajíčka so slaninkou, croissanty či muffiny a riadne osladenú kávu. Hlavné jedlá prekladala rôznymi sušienkami, sladkosťami a inými nezdravými mlskami.

„Kedysi som sa pokúšala oklamať ľudí tým, že som na verejnosti jedla šalát a potom som sa doma napchala zbytočnosťami. Vyskúšala som veľa módnych diét, ale tentoraz som to myslela vážne, pretože išlo o moje zdravie. Rozhodla som sa zvoliť iný prístup, meniť jeden zvyk po druhom a až potom prejsť na ďalšiu oblasť namiesto toho, aby som zmenila všetko naraz a vzdala sa, keď to začne byť príliš ťažké,“ priblížila začiatok svojej novej cesty. Spočiatku si dovolila dopriať si dvakrát týždenne nezdravé jedlo, aby to nebol pre ňu taký šok, až to pomaly viedlo k tomu, že si po pár mesiacoch nedala žiadne. „Začala som chodiť každý deň na dvojkilometrovú prechádzku a vracala som sa spotená,“ smeje sa. Tvrdí, že najdôležitejšie je veľmi silné odhodlanie.

Jej strava pozostáva z chudého mletého mäsa na raňajky, ktoré si pripravuje so stratenými vajcami alebo cereálie s orieškami a ovocím. Na obed je to najčastejšie kurací šalát a na večeru steak so zeleninou. Pomedzi hlavné jedlá si dopraje jogurt, ovocie, zeleninu, tuniaka či celozrnné krekry.

Nikdy by jej nenapadlo, že by sa raz venovala fitnesu. No keď postupne začala vystupovať zo svojej komfortnej zóny, aktívny život sa jej zapáčil a v septembri 2021 naozaj vystúpila aj na pódium. „Nikdy v živote som si nemyslela, že sa prihlásim na súťaž v kulturistike," povedala. Ale po dosiahnutí svojej cieľovej hmotnosti, čo bolo 70 kg za deväť mesiacov, sa rozhodla posunúť o ešte ďalej. Samozrejme, zhodenie toľkých kilogramov znamenalo aj ovisnuté prsia a množstvo kože navyše, preto ešte v novembri 2019 podstúpila Jodie operáciu. Na súťaž sa pripravovala od januára 2020 a za pár mesiacov mala vysekané brušné svaly. „Predtým som nosila podprsenku s košíčkami J. Je úžasné, o koľko som mobilnejšia bez väčšieho poprsia a brucha. Sú to také maličkosti, ako napríklad, že si môžem zaviazať šnúrky. Je pre mňa neustálym potešením, že sa môžem voľne pohybovať a cítiť sa pohodlne vo svojej vlastnej koži,“ pochvaľuje si.

Tréning pred súťažou bol naozaj intenzívny, pozostával z hodiny kardia každé ráno a potom ju čakal dvojhodinový silový tréning po práci. Napriek tomu, že sa neumiestnila na prvých priečkach, plánuje súťažiť znova. „Som veľmi hrdá na to, čo som dosiahla, najlepšia časť je zmena myslenia. Robím veci pozitívne tak, že sa zastavím a aktívne riešim neúspechy, namiesto toho, aby som otvoril vrecko s čipsami. Dokonca aj počas ´cheat days´ (dni, kedy si môže dopriať aj niečo nezdravé), si radšej vyberám zdravšie jedlá, ako je steak a šalát, než jedlo z KFC. Dúfam, že môj príbeh ukáže, že všetko je možné. Nič nie je nemožné, len to chce dôslednosť. Od veku 42 do veku 46 som absolútne zmenila svoj život k lepšiemu a dokážete to aj vy,“ motivuje tých, ktorí sa nevedia k zmene odhodlať.

Dnes váži niečo cez 50 kg a vyzerá o 10 rokov mladšie ako pred zmenou. „Mám oveľa viac energie a neporovnateľne väčšiu chuť žiť,“ dodáva.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia