Táto mama fantasticky schudla aj vďaka počítaniu krokov

Táto mama fantasticky schudla
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2022-01-13 11:00:00 |

S tlakom slobodnej mamy sa 29-ročná Jade vyrovnávala po svojom. Záľubu našla v prejedaní sa a pití energetických nápojov. Istý čas pravidelne v noci vypila tri plechovky.

Jade Wilkinson z Cambridgeshire vážila v čase, keď sa rozhodla so sebou konečne niečo robiť, vyše 114 kg. S tým, ako zhodila takmer 45 kg, sa podelila na sociálnych sieťach. Slobodná mama vysvetlila, že tlak na výchovu syna bez partnera ju prinútil uchýliť sa k prepchávaniu a stratila nad tým kontrolu. Keď sa ručička na váhe začala nekontrolovane šplhať nahor, rozhodla pre razantnú zmenu životného štýlu a vyradila z jedálnička všetky vysoko kalorické jedlá, ktoré predtým milovala.

Jade bola podľa vlastných slov vždy „bacuľatá“, ale držala si svoju hmotnosť, na ktorú bola zvyknutá.  Keď však ako 18-ročná otehotnela, veľmi pribrala. Po tom, ako syn trochu podrástol, zamestnala sa ako upratovačka na polovičný úväzok. Jesť všetko čo jej prišlo pod ruku, bolo veľmi pohodlné. Bežne zjedla na obed dve hotové jedlá zo supermarketu, ktoré dopĺňala fast foodmi a sladkými nápojmi. Každý večer vypila tri energetické nápoje. 

Keď sa v máji 2018 postavila na váhu, ktorá ukázala viac ako 114 kg, cítila sa mizerne. „Bola som nešťastná, bola som lenivá, nenávidela som svoj obraz v zrkadle a mala som pocit, že sa nemôžem synovi dostatočne a plnohodnotne venovať pre to, ako som sa cítila a vyzerala,“ opísala. To ju donútilo k zmene.

Prvé výsledky sa dostavili krátko po tom, ako sa pridala k chudnúcej skupine Slimming World a denne urobila 10 000 krokov. Nasledovala zmena stravovacieho plánu, ktorý zahŕňal zdravé jedlá a vyradenie slaidkých malinoviek a energetických nápojov z jedálnička. Jade znížila príjem uhľohydrátov a začala si variť jedlo doma. Okrem zmeny stravy a pravidelného chodenia dbala na to, aby pila veľa čistej vody. Do apríla 2019, čo bolo od začiatku chudnutia 11 mesiacov, zhodila 45 kg. V súčasnosti jej ručička na váhe ukazuje necelých 70 kg a ona sa cíti výborne.

„Môj jedálniček je plný zdravých jedál, doprajem si ovocie, šaláty, zeleninu, mäso a nápoje bez cukru. Na raňajky si dávam jogurt s ovocím, na obed šalát alebo omeletu, zdravé jedlo ako prírodný rezeň s pečenými hranolkami zo sladkých zemiakov a na večeru šalát. Alebo to rôzne kombinujem. Medzitým si dám ovocie, zeleninu alebo celozrnné snacky,“ hovorí. Priznáva, že občas zhreší a dopraje si aj niečo kalorickejšie, napríklad mliečnu čokoládu, no väčšinou sa snaží zasýtiť zdravými jedlami.

 Po tom, ako začala viditeľne chudnúť, sa jej život výrazne zmenil. „Začala som dostávať komplimenty a cítila som sa lepšie, šťastnejšie, sebavedomejšie a bol to lepší pocit než ktorýkoľvek iný, ktorý som mal z pohodlného jedenia,“ uvedomuje si. „Som na seba hrdá. Nechápte ma zle, stále mám slabé chvíľky, nevyzerám dokonale, mám ochabnutú kožu a porovnávam sa s ostatnými, ale som taká šťastnejšia, aktívnejšia a lepšia verzia seba samej.“

Na začiatku svojej cesty si Jade stanovila cieľ 10 000 krokov za deň. Dnes ich urobí denne pravidelne  30 000. Pre tých, ktorí sa necítia vo svojom tele dobre, odkazuje: „Ak naozaj chcete zmenu, dokážete to – ale nepôjde to zo dňa na deň! Niektoré dni budú ťažšie ako iné, niekedy zlyháte, ale nevzdávajte sa. Vykompenzujte si to nasledujúci deň a začnite odznova.“

 



 

Fotogaléria

profimedia.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia