Dietológ radí: Vzdajte sa týchto štyroch potravín a kilá pôjdu dole

Dietológ radí: Vzdajte sa
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-11 14:30:00 |

Odborník na diétu Michael Mosley sa podelil o jednoduchý, ale účinný tip na rýchle a zdravé zníženie hmotnosti. Radí tiež, čo si dopriať.

Mosley je veľkým zástancom stredomorskej stravy a podľa neho sa hodí úplne pre každého, kto chce schudnúť. Ak sa vám však do žiadnej diéty púšťať nechce, môžete hmotnosť zhodiť aj pohodlnejšie. Stačí „obmedziť“ tieto štyri skupiny potravín: cukor, sladké pochúťky, sladké nápoje a dezerty.

"Dávajte si pozor na raňajkové cereálie, ale aj komerčne vyrábané smoothies, zvyčajne sú plné cukru," pripomína Mosley.  

Ďalšie veci, ktoré je podľa dietológa potrebné vynechať, sú škrobové sacharidy vrátane chleba, cestovín, zemiakov a bielej ryže. Namiesto toho odporúča prejsť na celozrnné výrobky ako je bulgur (nalámaná celozrnná pšenica), celozrnný raž, celozrnný jačmeň, hnedá ryža a pohánka.

„Hnedá ryža je v poriadku. Aj strukoviny ako šošovica, fazuľa a cícer sú zdravé a tiež zasýtia. Prejdite na nízkosacharidovú stravu stredomorského štýlu. Nie je na tom nič zložité. Pridajte do stravy viac olivového oleja a orechov, vajcia, jogurty, ryby a zeleninu.“ 

 

 

Diéta 5:2

Mosley pred časom predstavil veľmi úspešnú diétu 5:2, ktorej je spoluautorom. Zahŕňa prerušovaný pôst, pri ktorom päť dní nepočítate kalórie a dva dni jete jedlá s kontrolovaným obsahom kalórií, ženy 500 a muži 600 kalórií. Počas týchto dvoch dní je možné konzumovať nielen jedlá s kontrolovaným obsahom kalórií, ale môžu byť vytorené len z piatich hlavných ingrediencií. Hovoríme o tzv. rýchlej diéte. Mosley tvrdí, že pri jej dlhodobom dodržiavaní klesá riziko cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení, posilní sa imunitný systém a dokonca sa zlepší duševné zdravie.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia