Svokra chce na Vianoce milión darčekov, som z nej na nervy

Svokra chce na Vianoce
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-12-08 15:05:00 |

Chcela by som, aby Vianoce boli naozaj krásne, aby sme si ich užili aj s mojimi rodičmi aj so svokrovcami. O rok to bude už iné, lebo čakáme bábätko.

Teraz je všetko čerstvé a krásne, preto túžim po tom, aby sme boli na Štedrý deň všetci spolu. Na budúci rok, keď bude s nami už aj dcérka, chceme prežiť Vianoce ako rodina iba v trojici. 

K Vianociam, samozrejme, patria aj darčeky a ja by som rada svojich blízkych potešila. Najjednoduchšie sa mi zdalo sa mojich rodičov a svokrovcov spýtať, čo by chceli. Pre manžela mám malé prekvapenie.

Môj otec na otázku čo chce na Vianoce, odpovedal: "Nič. Všetko mám, mám vás a teším sa na malú. Som rád, že budeme všetci spolu, to je pre mňa najkrajší darček." Podobne odpovedala i mama, dokonca aj svokor. Normálne ma dojali, hoci mi s výberom darčekov veľmi nepomohli. A svokra? Každý týždeň volá, že chce iný darček a ja som z toho na nervy. Na jednej strane jej chcem vyhovieť, na druhej strane by som jej chcela ukázať, čo je zmyslom Vianoc.

Svoj názor na celú situáciu povedala psychiatrička, MUDr. Lucia Vašková: „Určite záleží na povahe a prioritách ľudí. Ja by som sa kvôli takejto svokre netrápila. Jednoducho by som jej povedala, nech sa už konečne rozhodne, čo chce a to by som jej potom aj kúpila a ďalej to neriešila. Ak je pre ňu darček taký dôležitý, tak by som jej ho dopriala.

Každý vnímame zmysel Vianoc v niečom inom a to je v poriadku. Naše okolie to nemusí vidieť rovnako ako my. Navyše si  myslím, že v skutočnosti takej svokre nejde o darček ako taký, skôr by som si tipla, že chce pozornosť alebo pocítiť, že niekomu na nej záleží.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia