Z bolesti brucha rakovina vaječníkov u 12-ročného dievčatka! Kruté reakcie spolužiakov

Z bolesti brucha rakovina
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-11-12 08:30:00 |

Spočiatku to vyzeralo, že ju trápi obyčajná bolesť brucha. Diagnóza, ktorú potvrdil lekár, však všetkými zamávala. To ale nie je jediné trápenie.

Príbeh, ktorý vás šokuje a chytí za srdce. Statočná Sinead Zalicková mala len 12 rokov, keď jej  diagnostikovali rakovina vaječníkov. O chorobe sa dozvedela tesne pred Vianocami a na Štedrý deň, kedy by si mala užívať pohodu v rodinnom kruhu pri vianočnom stromčeku, absolvovala prvú chemoterapiu.

Prišla o vlasy

Keď Sinead prvýkrát navštívila svojho praktického lekára v Plymouthe, sťažovala sa na bolestivé bruško. Dostala lieky, ktoré jej mali pomôcť. Príznaky sa však výrazne zhoršili a jej brucho sa začalo čoraz viac nadúvať a zväčšovať. S veľkými bolesťami ju previezli do nemocnice v Bristole.

Nasledoval kolotoč návštev nemocnice, diagnostikovanie rakoviny a následne chemoterapie. Dievčatko prišlo o svoje dlhé, husté vlasy a začalo nosiť parochne. Hoci liečba rakoviny sa skončila, momentálne čaká na konzultáciu o obličikách, ktoré dostali počas chemoterapií zabrať.

„Sinead má v maternici štyri hrčky rakoviny. Nedajú sa odstrániť, ale chirurg verí, že sú mŕtve. To sa však dozvieme pri vyšetrení teraz v novembri," dodala jej zdrvená mama pre plymouthherald.co.uk.

Na dlhé mesiace sa aj s rodinou musela izolovať od okolitého sveta pre ochranu svojho zdravia. Po tom, ako jej lekári oznámili, že môže opäť začať chodiť do školy, bola šťastím bez seba.

Šikana v škole

Aj keď Sinead chodí do školy iba tri dni v týždni, často sa cíti unavená a zle. Nepomáhajú tomu ani urážky od spolužiakov, ktoré jej adresujú. Ako priznala jej mama Jodie, spolužiaci ju najskôr častovali poznámkami, že jej vlasy vyzerajú falošne a dokonca to prešlo do takého štádia, že sa jej vyhrážali strhnutím parochne! Po týchto zážitkoch všetka radosť zo školy u Sinead vyprchala a teraz je omnoho radšej doma. Je však statočná a problému sa postavila čelom. 

"Nemyslela som si, že to bude také brutálne," hovorí Jodie, ktorú Sinead riadne prekvapila. Keď sa pred pár dňami vrátila zo školy po tom, ako riešila problém šikany jej dcéry, tá ju čakala pripravená v školskej uniforme, no bez parochne. Rozhodla sa, že holú hlavu nebude viac skrývať. "Keď si obliekla uniformu, cítila som sa ako najpyšnejšia mama na svete, ale zároveň som bola vystrašená, keďže my ako rodičia vieme, že šikanovanie pokračuje i naďalej," povedala Jodie.

Sinead je však silná. I keď okrem následkov chemoterapie bojuje s mnohými ťažkosťami a stále nemá vyhraté, vyzýva všetkých, aby boli sami sebou a nepočúvali poznámky od iných. Rodine sa podarilo vyzbierať peniaze na ďalšie liečenie a všetci dúfajú, že príbeh ich dievčatka dopadne šťastne.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia