Desaťročného chlapca zabil kamarátov pitbull

Desaťročného chlapca zabil kamarátov
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-11-10 16:30:00 |

Najlepší priateľ človeka sa niekedy môže zmeniť na nepriateľa. Najmä, ak hovoríme o bojových plemenách psov. Ich správanie je nevypočítateľné.

Jack z Pentwyne v Južnom Walese sa išiel tento týždeň v pondelok po škole hrať ku kamarátovi bývajúcemu o ulicu ďalej. O chvíľu boli obyvatelia štvrte svedkami strašného výjavu. „Pomoc, môj pes zabil môjho kamaráta,“ kričiac bežal chlapec ulicou. Jeden zo susedov, Kirk Wiegold, sa ponáhľal do domu, no beštia bola zúrivá a zahryznutá do Jackovej nohy. Snažil sa ho vyslobodiť, ale ako povedal, pes bol „príliš divoký“. Nebol mu neznámy, lebo terorizoval miestnych obyvateľov. „Všetci boli na ulici a plakali," opisuje tragickú scénu jedna z obyvateliek štvrte.

Keď dorazili na miesto policajti a záchranári, psa spacifikovali, no Jackovi už nebolo pomoci a chlapca vyhlásili na mieste za mŕtveho, píše TheSun.

I keď pes nežil v štvrti dlho, naháňal všetkým strach. Rodina Jackovho spolužiaka sa ponúkla majiteľovi psa, že sa môžu oňho niekoľko hodín denne starať, aby nebol sám. Pravdepodobne si neuvedomovali nebezpečenstvo, keď sa rozhodli starať o psa, ktorého ani nepoznali.

Ešte pred tým, ako Jack po útoku pitbulla na mieste zomrel, pes napadol viacero ľudí. Pred obchodom pohrýzol do ruky muža, ktorý ho chcel pohladkať. Iný obyvateľ povedal, že na tom istom mieste skočil na jeho trojročného syna. „Bol absolútne obrovský. Nebol domácim miláčikom. Pri prechádzke ťahal on majiteľa, nie naopak,“ opísali susedia.

Polícia psa utratila a teraz vyšetruje, ako sa celý incident odohral. Zo smrti chlapca je zdrvená nielen rodina a celá štvrť, ale smútok zavládol aj v škole, ktorú navštevoval.

„Náš krásny chlapec Jack odišiel tak tragicky. Nebol to náš pes, ani sa to nestalo v našom dome. Bol sa hrať vonku,“ napísala Jackova mama Emma. „Veľmi ťa milujeme, náš sladký chlapec," dodala.

Prípady, keď pes zabije dieťa, nie sú na dennom poriadku, no bohužiaľ, stávajú sa. Najmä ak máte malé dieťa, nikdy by ste ho nemali nechať bez dozoru v prítomnosti psa. Svojho malého pána môže usmrtiť napríklad zo žiarlivosti. Najmä, ak ide o väčšie plemeno. Opatrnosť je na mieste aj vtedy, ak psa nepoznáte a neviete nič o jeho výcviku a výchove. To sa stalo osudným Jackovi, ktorý sa iba chcel pohrať so svojím kamarátom. Keďže v tom čase nebol doma nikto dospelý, chlapci nedokázali na útok bojového plemena psa zareagovať.  

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia