Dvojnásobná mama zhodila za rok 50 kg: Zvládnete to aj vy, tvrdí

Dvojnásobná mama zhodila za
Ilustračné foto
2021-11-04 10:00:00 |

Mala 26 rokov, nosila oblečenie veľkosti 52 a na obed si bežne dopriala niekoľko hamburgerov, cheesburgerov s majonézou, veľkú zmrzlinu a sladký nápoj.

Kým pred rokom sa pri chôdzi po schodoch doma zadýchala tak, že musela po tom nejaký čas oddychovať, dnes si ani neuvedomuje, koľkokrát denne nimi vybehne a zbehne. Louise Rodhosue zo Slough v Anglicku prezrádza, čo ju doviedlo k rozhodnutiu niečo so sebou urobiť a ako sa jej podarilo zhodiť 50 kilogramov.

V roku 2020 vážila Louise vyše 120 kilogramov. „Dôvod, prečo som mala tak dlho nadváhu, bol ten, že som sa neustále prejedala. Jedla som, keď som bola smutná, keď som bola šťastná alebo keď som sa nudila,“ povedala. Už v dvanástich rokoch vážila viac ako jej mama. „Ako som rástla, nemyslela som na nutričnú hodnotu alebo obsah kalórií v potravinách a žila som veľmi sedavým spôsobom života, bez záujmu o cvičenie či dokonca len o prechádzku,“ prezrádza.

„Po tom, ako som v roku 2014 porodila prvé dieťa vo veku 19 rokov, moja hmotnosť stúpla na niečo cez 100 kilogramov a priberanie pokračovalo aj po pôrode druhého syna v roku 2018,“ opisuje. Najvyššiu hmotnosť dosiahla v roku 2020 a vtedy jej diagnostikovali ťažkú depresiu. „Mala som naozaj nízke sebavedomie a sebahodnotu,“ uvedomuje si. Vo veku 24 rokov bola dvojnásobnou mamou, ktorá sa nedokázala pre svoju obezitu zohnúť, aby si zaviazala šnúrky na topánkach a zadýchala sa po pár krokoch. Každú chvíľu ju trápili bolesti na hrudníku, búšenie srdca a keď sa postavila, „videla hviezdičky“.

Vo všetkom, čo si obliekla, sa cítila strašne. „Nikdy by som si nedala na seba top ani tričko, v ktorom by bolo vidieť moje ruky, dokonca ani v horúcom počasí, nosila som iba veci, ktoré ma čo najviac zakrývali,“ opisuje svoje trápenie. „Cítila som sa, akoby som bola uviaznutá vo väčšej verzii seba samej, nevedela som urobiť nič pre to, aby som to zmenila a preto som sa cítila nešťastná,“ hovorí.

V minulosti vyskúšala množstvo diét, ale každá skončila jo-jo efektom. Experimentovala aj v strave, vynechávala raňajky alebo sa snažila jesť menej, no výsledok sa nedostavoval. Vždy to skončilo tým, že sa prejedala ešte viac ako predtým a na večeru si dopriala veľkú misu cestovín so syrom alebo si kupovala fastfood. Neustále jedla čokoládu, koláče, šišky, rôzne drobnosti, čipsy či sušienky. „Hoci som vedela, že som veľká, nikdy mi ani nenapadlo, že som v bode, kedy by moja váha mohla ovplyvniť moje zdravie, takže nástup depresie bol pre mňa obrovský budíček. Tým, že som začala mávať bolesti na hrudníku a srdce niekedy búšilo ako splašené, začínala som si uvedomovať, aká som nezdravá a pochopila som, že už to nie je iba o tom, ako vyzerám,“ opisuje začiatok cesty k novému životu.

„V januári 2020 som išla von na narodeniny kamarátky a oblečenie, ktoré som si mala obliecť, bolo nakoniec príliš tesné, gombíky sa mi stále rozopínali, takže som sa cítila naozaj zle. V ten večer som si uvedomila, že som úplne na dne a v depresii pre svoju hmotnosť. Zjavne to ovplyvnilo tak moje fyzické, ako aj duševné zdravie," hovorí. Tak si povedala DOSŤ a pustila sa do boja. „Tentoraz som vedela, že musím urobiť udržateľné zmeny a rozmýšľať, čo jem, viac sa hýbať,“ vysvetlila.

Svoj život dokázala zmeniť za jediný rok! 

Jedenie pred televízorom vymenila Louise za cvičenie a zdravé stravovanie. „Po prvom týždni, keď som jedla zdravšie a viac som sa hýbala, začala som chodiť do posilňovne a na bežiaci pás, bola som menej nafúknutá a nálada sa mi začala zlepšovať,“ vyratúva. V auguste začala cvičiť pod dohľadom osobného trénera. Dnes váži 67 kilogramov. Stačila pevná vôľa a silné odhodlanie. Nosí veci veľkosti 38. Operáciu na odstránenie previsnutej kože neabsolvovala, zatiaľ ju schováva pod oblečenie.

Svoju cestu za schudnutím dokumentuje na YouTube, kde jej na rozdiel od minulosti, keď sa stretávala s výsmechom za obezitu, mnohí vyčítajú, že schudla priveľa. „Som naozaj hrdá na svoju premenu a práve vtedy, keď som bola naozaj nadšená, som dostala tieto zraňujúce komentáre. Ale myslím si, že niektorí ľudia budú negatívni bez ohľadu na vašu veľkosť,“ podotkla. Pre ňu je dôležité to, že sa cíti zdravšie, je šťastnejšia a už netrpí klinickou depresiou.

„Čím viac som cvičila, tým menej som cítila depresiu a úzkosť. Videla som, ako sa moja veľkosť zmenšuje, začala som si kupovať menšie čísla šiat a vždy som sa fotila, aby som si vedela pripomenúť, čo ma skutočne motivovalo. Ani raz ma neprepadla myšlienka, že to vzdám, pretože som sa cítila dobre, keď som robila pokroky,“ konštatuje. Priatelia a rodina sú na jej premenu hrdí. Jej ďalším cieľom je trénovať na súťaž Pure Elite v kategórii Transformácia, ktorá sa uskutoční v apríli 2022. „Som veľmi hrdá na svoje telo a na to, čo dokázalo. Keď sa pozriem do zrkadla, vidím telo, ktoré nosilo a porodilo mojich dvoch krásnych chlapcov a telo, ktoré nosilo vyše 50 kilo navyše,“ dodala. "Ak nie ste so svojím telom spokojní, choďte do toho, uvidíte, aký úžasný pocit zo seba budete mať. Nielen, že budete lepšie vyzerať, ale urobíte niečo aj pre svoje zdravie," odkazuje všetkým, ktorí sa nevedia odhodlať dať sa na cestu chudnutia. 


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia