Paľo v tom má jasno: Musel si vybrať medzi mamou a priateľkou

Paľo v tom má
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-10-27 10:30:00 |

S mamou si boli veľmi blízki, no jeho vzťah s Danou všetko zmenil. Nevedela si na jeho priateľku a neskôr manželku zvyknúť, tak sa rozhodol to akceptovať.

„Neviem, čo moja mama odo mňa očakávala, či si nepripustila, že raz odídem z domu a založím si vlastnú rodinu, ale odkedy sa môj vzťah s Danou zmenil na „vážny“, keď sme spolu už začali u nás bývať, tak nastali problémy a konflikty,“ začína rozprávať svoj príbeh 32-ročný Paľo.

„Je pravda, odkedy mi zomrel oco, tak sme boli s mamou na seba viac naviazaní, suploval som všetky chlapské práce doma, na záhrade aj na chalupe, ale myslím si, že každý rodič by mal rátať (alebo ráta) s tým, že jeho dieťa raz z domu odíde.

Keď sa k nám Dana nasťahovala, tak to mama veľmi zle znášala. Bola vlastne moja prvá frajerka, ktorá u nás bývala. To bol základ nezhôd medzi ňou a Danou. Neviem, či si to predstavovala nejako inak, ale párkrát nám „vyrobila“ také problémy, že sme s Danou sotva náš vzťah ustáli. Ohovárala nás jedného pred druhým, na Dani hľadala najmä chyby. Myslím si, že to nerobila preto, aby niekomu z nás ublížila. Som presvedčený, že to bola z jej strany obrana. Aby o mňa neprišla... Viem, že chránila seba, ale neviem, či si naozaj neuvedomovala, ako nám tým ubližuje.

Keď sme sa odsťahovali, často chcela odo mňa, aby som jej pomohol s nejakými „chlapskými“ prácami , ale aj som v tom čase nestíhal, lebo som dokončoval dom, chodil som do práce a keď som mal konečne voľno, tak som ho chcel tráviť s Danou. Jednoducho sa mi zmenili priority. Ale keď som videl, že mama už na mňa nečakala a veľa vecí si spravila sama, tak ma to zabolelo, mal som poriadne výčitky, že som jej predsa len mal pomôcť vtedy, keď ma o to požiadala.

Postupne sa ale náš vzťah zmenil. Mama ma čoraz menej o niečo žiadala, je fakt, že keď potrebuje pomôcť, tak to nie je žiadna somarina.  A odkedy sa nám narodila Zoe, tak sa kontaktujeme ešte menej. Menej si voláme, menej sa stretávame. Aj ma to niekedy mrzí, že k nám málo chodí, ale viem, že s Danou dodnes nemajú láskyplný vzťah, tak na to netlačím. Nechcem žiadnu z nich nútiť, aby boli spolu, keď to jednej alebo druhej nie je príjemné. Nedávam nikomu za vinu, že si moja mama a moja partnerka k sebe nenašli cestu. Tak sa to jednoducho vykryštalizovalo.

S Danou som sa o tom aj rozprával, v niečom sme sa zhodli, na niečo máme úplne odlišný názor, niečo vidíme inou optikou. S mamou nie. S mamou nie som jednoducho zvyknutý rozprávať sa a riešiť vzťahy. Na to som mal oca. S ním som bol zvyknutý riešiť všetko – školu, neskôr podnikanie, baby, prvé lásky. Keď začnem niečo riešiť s mamou, tak hneď prídeme do konfliktu. Naše názory sú zvyčajne diametrálne odlišné, tak radšej takéto debaty nevyhľadávam, aj keď ma to mrzí. 

Na druhej strane je fakt, že moja mama je náladová. Keď má náladu, tak sa rozhodne, že  príde na návštevu, keď nemá, tak ju k nám nikto nedostane. Ale, keď chce prísť a my buď nie sme doma, alebo máme iný program, tak sa vie poriadne ofučať a naštvať. 

Myslím si, že sa naše vzťahy už nezmenia, len dúfam, že sa nezhoršia. Ja mám už svoju rodinu a tá je u mňa na prvom mieste. Tým nechcem povedať, že mama mi je ľahostajná, ale už nie je pre mňa ten najdôležitejší človek na svete.“

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia