Blízki majú strach o syna zastrelenej kameramanky Halyny Hutchinsovej

Blízki majú strach o
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia
2021-10-25 12:15:00 |

Po tom, ako sa deväťročný Halynin syn Andros dozvedel, že ju pri nakrúcaní nešťastnou náhodou smrteľne postrelil americký herec Alec Baldwin, prestal komunikovať.

Rodina skvelej kameramanky sa po tragédi musí vyrovnať nielen s jej smrťou, ale tiež byť oporou jej milovanému deväťročnému synovi Androsovi. „Mal neuveriteľne blízko k mame a keď mu povedali, že je mŕtva, mlčal. Matt (jeho otec) bol naozaj znepokojený, pretože chlapec sa stiahol do seba a dva dni nedokázal povedať ani slovo,“ povedal pre TheSun Halynin otec Anatolij Androsovič (66). „Teraz od neho dokázal vylákať pár slov, ale efekt bol zničujúci,“ opísal atmosféru v rodine, ktorá prišla o mamu a manželku. „Táto tragédia zničila krásnu dokonalú rodinu - každý, kto ich pozná, je zničený smútkom."

Matt pridal po tragédii na svoj účet fotku Androsa s Halynou. Ako napísal, jeho manželka "všetkých nšpirovala svojou vášňou a víziou a jej odkaz je príliš zmysluplný na to, aby sa dal zhrnúť do slov." Zároveň požiadal médiá, aby rešpektovali súkromie rodiny a poďakoval za zdieľanie obrázkov a príbehov z Halyninho života. 

 

 

K tragédii prišlo minulý týždeň vo štvrtok pri natáčaní westernu Rust po tom, ako asistent réžie podal Alecovi Baldwinovi nabitú zbraň a naznačil, že ju môže bezpečne použiť. Herec predpokladal, že nie je nabitá, zamieril a vystrelil... Výsledok je desivý. Mŕtva 42-ročná kameramanký Halyna a v nemocnici leží režisér Joel Souza, ktorého výstrel zasiahol do ramena.

"Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá pripravila o život Halynu Hutchinsovú, manželku, matku a našu hlboko obdivovanú kolegyňu. Plne spolupracujem s vyšetrovateľmi na objasnení toho, ako k tejto tragédii došlo," napísal šokovaný herec o deň neskôr na Twitteri.

 

V soboru ho zachytili médiá v spoločnosti Halyninho manžela Matthewa (38) a syna Androsa v hoteli v Santa Fe. Pri stretnutí sa s obomi pevne objal. V noci predtým sa všetci traja zúčastnili na súkromnom stretnutí s ostatnými účastníkmi natáčania, kde si uctili Halynu pamiatku.

Celá rodina Halyny, ktorá pochádza z Ukrajiny, sa zomkla a snažia sa byť čo najviac nápomocní Matthewovi a Androsovi, ktorých tragédia zasiahla najviac. Mama Oľga a sestra Svetlana sa rozhodli čo najrýchlejšie vycestovať do USA, aby mohli byť s nimi.  „Táto strata je pre našu rodinu veľkou tragédiou a vidím, aké ťažké to majú naši rodičia. Dúfajme, že čas zmierni našu bolesť srdca,“ uviedla Svetlana pre Kiev Post. „Jej odhodlanie mnohí chválili. Jej manželstvo a vzťah s manželom sú príkladom hodným nasledovania – žiadne hádky ani škandály. Bola to skutočná láska, čoho dôkazom je ich krásny syn. Je to brilantný a schopný chlapec,“ povedala. Halyna aj napriek enormnému pracovnému nasadeniu venovala každú voľnú chvíľku svojim láskam a bola žiarivým príkladom mamy, ktorá dokázala skĺbiť náročnú profesiu a materstvo.

Ako Svetlana prezradila, pre Matta je smrť milovanej manželky zavŕšením trojitej tragédie. „To, čo musí prežívať, je priam neuveriteľné,“ poznamenala. V rozopätí niekoľkým mesiacov mu zomrela mama, po nej mu Covid zabil otca a teraz prišiel aj o manželku.

Príbeh veľkej lásky skončil priskoro

Halyna s Matthewom sa zobrali v roku 2005 na Ukrajine. Matt je absolventom práva na Harvarde. S Halynou žil najprv na Ukrajine, kde sa naučil ich jazyk a zblížil sa so svokrovcami. Potom zobral svoju talentovanú manželku do Ameriky, aby pokračovala vo filmovej kariére.

Keď svokrovcom strašnú novinu oznamoval, bol podľa Anatolija veľmi rozrušený a opakoval, ako veľmi Halynu miluje, no najväčšie obavy mal o Androsa, ktorý úplne prestal rozprávať. „Je to strašné, pretože sme na nich boli takí hrdí a tešili sme sa z toho, akí sú šťastní a teraz je to všetko preč,“ povedal.

Dostať sa z Ukrajiny za nimi nie je vôbec jednoduché. Otec Anatolij pre zdravotný stav cestovať nemôže a sestre Svetlane zamietli vydať americké víza. „Žiadosti mamy vyhoveli, ale moja bola zamietnutá. Som si istá, že je to preto, lebo som mladá, krásna a slobodná a myslia si, že sa pokúsim v USA zostať,“ hnevá sa a je rozhodnutá bojovať, aby mohla byť Mattovi a Androsovi nápomocná.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia