Z podrobností o brutálnej vražde batoľaťa vám príde zle

Z podrobností o brutálnej
Ilustračné foto
Zdroj: DoFundMe
2021-10-21 11:30:00 |

Pred súd v anglickom Bradforde sa postavila 20-ročná mama Frankie Smithová s milenkou Savannah Brockhillovou (28), s ktorou spoločne utýrali jej 16-mesačnú dcérku Star.

Pod anjelsky peknou tvárou Frankie sa skrýva beštia. To, ako spolu s milenkou zniesli zo sveta jej 16-mesačnú dcérku, zarazilo aj skúsených vyšetrovateľov, ktorí videli smť v mnohých podobách.

Toto naozaj nie je čítanie pre slabšie povahy. Dievčatko prišlo o život po priam šialenom besnení dvoch žien, informuje examinerlive.co.uk. Podľa obžaloby po maličkej Star s najväčšou pravdepodobnosťou skákali a dupali a dotrhali jej tak vnútorné orgány. Utrpela veľkú stratu krvi, mala prasknutú pečeň, potrhané črevá, modriny na pľúcach aj pankrease. Milenky sa snažili vinu zhodiť na dvojročné dieťa zo susedstva. To však súd zmietol zo stola ako „absurdné“. Dôkazy svedčia proti mileneckému páru. Zranenia boli totiž spôsobené silnými údermi, dupaním alebo kopaním do brucha.

Po vyčíňaní ženy volali záchranku až o 15 minút neskôr, lebo medzitým vyhľadávali na inernete pojmy ako „šok u detí“ či „ako vyviesť dieťa zo šoku“. Záchranári dorazili do domu v Keighley v štáte West Yorks 22. septembra minulého roku a našli Star z zúboženom stave. Jej pleť bola "voskovo sivá", v bezvedomí a okrem jednorazovej plienky na sebe nič nemala. Mala zástavu srdca a keď sa pokúšali o poskytnutie prvej pomoci, zvracala „veľké množstvo“ hnedej hmoty. Dievčatko previezli letecky do nemocnice, ale bohužiaľ sa ho nepodarilo zachrániť a krátko na to ho vyhlásili za mŕtve.

Žalobca Alistair MacDonald uviedol: „Realita je taká, že zranenia, ktoré Star utrpela, boli také katastrofálne, že neexistovala ani teoretická šanca na záchranu jej života.“ Účinok zranení bol podľa neho taký silný, že krvácanie do brušnej dutiny, ktoré spôsobilo katastrofický pokles krvného tlaku, bezvedomie a smrť v priebehu niekoľkých sekúnd až minút. „Útok alebo útoky, ktoré zabili Star, očividne zahŕňali použitie veľkej sily a boli očividne úmyselné. Toto dievčatko neutrpelo žiadnu náhodnú smrť,“ zdôraznil žalobca.

Vyzerá to tak, že Star trpela nielen pár minút pred smrťou, ale týraná bola dlhodobo. Lekári objavili niekoľko „významných zranení“, ktoré dieťa utrpelo „v rôznych časoch počas svojho krátkeho života“. Okrem iných to boli dve zlomeniny pravej holennej kosti, zlomenina lebky a staré poranenie mozgu. Porotcovia boli konfrontovaní s viacerými zábermi a videami ukazujúcimi, ako veľmi Star trpela. Ubližovala jej najmä milenka jej mamy.

Jediný svetlý bod v krátkom živote dievčatka bolo bývanie o babky a jej partnera od februára do konca apríla minulého roku. Vtedy bola spokojná. Podľa prokurátora sa to však zmenilo po tom, ako sa vrátilo žiť k mame. Napriek množstvu starších zranení, ktoré lekári na tele batoľaťa našli, ani raz nebola k nemu privolaná záchranka, okrem posledného telefonátu krátko pred tým, ako zomrelo na následky neľudského mučenia. Podľa dostupných informácií boli o rodine informované aj sociálne služby, no nijako nezasiahli.

Milenky obvinenie z vraždy odmietajú a tvrdia, že s tým nemajú nič spoločné. Súd pokračuje.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia