Lekári tvrdili, že nikdy nebude mať deti: V 70-tke sa stala mamou!

Lekári tvrdili, že nikdy
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia-sk
2021-10-20 08:30:00 |

Dživunben Rabari tvrdí, že je jednou z najstarších mám na svete. Žena žijúca v malej dedinke Mora v indickom Gujurate však nemá žiadny občiansky preukaz.

Podľa vlastných slov sedemdesiatročná Dživunben a jej manžel Maldhari sa pokúšali o bábätko desaťročia. Nikdy sa im to však nepošťastilo. Ich túžba po potomkovi bola taká silná, že sa Dživunben vo veľmi pokročilom veku rozhodla podstúpiť umelé oplodnenie. Ako hovorí, ani ona ani manžel neverili, že by sa jej dieťa podarilo donosiť, no chceli si dať ešte poslednú šancu. To, že nakoniec tento mesiac privítali bábätko, vnímajú ako zázrak. Meno synčeka nezverejnili, no verejnosti sa ním pochválili. Manželmi sú 45 rokov.

„Keď k nám prišli prvýkrát, povedali sme im, že v takom vysokom veku nemôžu mať dieťa, ale trvali na tom. Povedali, že to urobili aj viacerí ich rodinní príslušníci a trvali na tom. Toto je jeden z najvzácnejších prípadov, aké som kedy videl,“ uviedol doktor Naresh Bhanushali.

Za najstaršiu matku na svete je považovaná ďalšia indická žena menom Mangayamma Yaramati, ktorá porodila prostredníctvom IVF v septembri 2019 dvojičky vo veku 74 rokov. Vtedy 78-ročný novopečený otec dostal v ten deň infarkt a odvtedy sa oňho starajú v opatrovateľskom dome. Tento pár čakal na dieťa neuveriteľných 57 rokov.

Šanca, že by žena otehotnela po 50-tke prirodzenou cestou je veľmi nízka, lebo väčšina prechádza menopauzou. No a otehotnieť prirodzene v 70-tke, to je prakticky nulová šanca. Aj donosenie dieťa v tomto veku vnímajú lekári ako výnimočné. Zdá sa, že indické ženy sú však silné a ich organizmus zvládne takúto záťaž aj vo vysokom veku.  

 

Fotogaléria

profimedia.sk
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia