Jesenná prechádzka s bábätkom: POZOR na jednu CHYBU!

Jesenná prechádzka s bábätkom:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-10-14 19:30:00 |

Dojčatá a batoľatá ľahšie podliehajú prechladnutiu, preto by sme vždy mali dbať na dostatočne teplé oblečenie, pokiaľ sa s nimi práve chystáme von. Čo by vám nemalo chýbať?

So začínajúcou jeseňou prichádza na rad body s dlhými rukávmi, svetríky a hrejivé overaly. Chystáte sa na dlhú prechádzku farebnou jesennou prírodou? Potom by ste si na seba určite mali vziať dostatočne teplé oblečenie a nezabúdajte ani na bábätko, ktoré počas ležania v kočíku môže ľahko prechladnúť. Ideálne je preto vrstvenie. Spodnou vrstvou outfitu môže byť pohodlné body a tepláky s mikinou alebo svetrom, či vkusný overal s tričkom s dlhými rukávmi.

 

Bábätku vždy obliekajte o jednu vrstvu viac ako máte vy. Nepreháňajte to, aby ste ho nevystavili prehriatiu. Novorodeniatko ešte nemá dobre vyvinutú termoreguláciu. Pobytu na vzduchu s bábätkom by ste sa nemali vyhýbať ani vtedy, keď nie je práve ideálne počasie. Vonku by mal byť drobček aspoň na chvíľku každý deň.

Oblečte mu viac vrstiev

Obliekanie závisí od aktuálneho počasia. Malo by pozostávať z viacerých vrstiev:

Základnú vrstvu tvoria: body, dupačky, bavlnené tričko.

Stredná vrstva pozostáva z: pančušiek alebo tepláčikov, flísovej mikiny alebo svetríka.

Vrchnú vrstvu predstavuje bunda s podšívkou, teplejší kabátik alebo overal.

Doplnkovým oblečením sú: čiapky, rukavice a ponožky.

V teplejšom počasí stačí základná a stredná vrstva. V chladnejšom alebo veternom počasí nezabudnite na bundičku alebo overal a doplnkové oblečenie.

Prikrývky do kočíka

Správnu teplotu dieťatku dokážete zabezpečiť prikrývkami. Do kočíka položte deku a bábätko do nej zaviňte. Druhá možnosť je použiť dve deky – jednu ako podložku, druhú na prikrytie. Alternatívou je ľahký jesenný fusak alebo flísová zavinovačka. Cez obed, keď je teplejšie, jednoducho dieťatko odkryjete. Von sa dá ísť aj za jemného dažďa, ktorý sprevádza tieto dni. Stačí nasadiť na kočík ochranu proti dažďu.

Čiapka je dôležitá

V každom ročnom období je dôležitá čiapka, lebo najviac tepla bábätko stráca cez hlavu. Navyše, chráni ho aj pred vetrom. V teplejších dňoch mu dajte bavlnenú čiapočku. Keď je chladnejšie, nasaďte mu na tenšiu bavlnenú čiapku aj zateplenú alebo flísovú pokrývku hlavy.

Používajte prírodné materiály

Detské oblečenie by malo byť z bavlny. Kupujte prednostne veci svetlých farieb. 

Fotogaléria

gettyimages.com, kik-textilien.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia