Ako správne vybrať tehotenskú podprsenku?

Ako správne vybrať tehotenskú
Ilustračné foto
Zdroj: Astratex
2021-10-11 08:00:00 |

Počas tehotenstva si ženy prechádzajú mnohými zmenami. Rovnako to platí aj pre prsia, ktoré sa pripravujú na kojenie, a preto sa výrazne zväčšia.

Na trhu sa tak môžete stretnúť s tehotenskými podprsenkami, ktoré sú prispôsobené pre zväčšené ženské poprsie. Zabudnite na nepraktické čipkované podprsenky s kosticami, ktoré môžu spôsobovať to, že sa nebudete cítiť pohodlne. Hneď na začiatku tehotenstva by ste mali zvážiť, aký typ materskej podprsenky je pre vás vhodný počas kojenia a tehotenstva.

Aká je funkcia tehotenskej podprsenky?

Prvým rozdielom na porovnanie tehotenskej podprsenky s bežným kúskom dámskej bielizne je rozhodne materiál. Tehotenské podprsenky sa vyrábajú z priedušných a ľahkých materiálov, ktoré sú príjemné počas nosenia. Samozrejmosť je aj to, že nemajú žiadne kostice, no aj napriek tomu sú dostatočne pevné a držia tvar. Vaša chrbtica si tak oddýchne od neustále tlačenia a prsia neprídu o dôležitú oporu.

Podprsenky, ktoré nosia ženy počas tehotenstva neprevísajú a netlačia prsia k sebe. Základom správnej podprsenky je veľkosť a strih, ktoré rozhodujú aj o celkovom pohodlí počas nosenia. Správny strih podprsenky sa postará tiež o pružnosť. Pri výbere sa skúste vyhýbať švom, ktoré sú v oblasti bradaviek, pretože by to mohlo byť veľmi nepríjemné.

Zásadné detaily

Pri otázke materiálu sa sústreďte na kvalitné a prírodné materiály, ktoré sú pohodlné pre citlivú pokožku. Ideálna je napríklad bavlna, ktorá môže byť súčasťou v menších častiach alebo byť hlavným materiálom pre celú podprsenku. Taktiež vnútro podprsenky by malo byť bavlnené. Hebké prírodné materiály sú najlepšou možnosťou, ktorú môžete vybrať. Vždy ak máte možnosť, tak si podprsenku dôkladne vyskúšajte a zhodnoťte vaše pocity z nosenia. Pozornosť venujte aj ramienkam, ktoré majú byť dostatočne pevné a zároveň pohodlné.

Spodná bielizeň pre budúce mamičky má zásadný vplyv aj na ich náladu a celkové pohodlie. Prsia sú počas kojenia citlivé a mohlo by sa stať, že kostice by vás tlačili a mali vplyv na kojenie. Výnimkou však môžu byť
podprsenky na kojenie, ktoré majú prispôsobiteľné kostice.

Určite nedokážete dopredu určiť, akú veľkú podprsenku budete kvôli zväčšeným prsiam potrebovať. Podprsenky si zaobstarajte tesne pred pôrodom, kedy budete mať bližšiu predstavu o veľkosti vašich prsiach. Ak si stále nedokážete poradiť s veľkosťou podprsenky, tak jednoducho vyberte model, ktorý bude aspoň o číslo väčší než je vaša bežná podprsenka. Dobrou alternatívou sú aj podprsenky, ktoré majú širšie ramienka.

Podprsenku môžete mať pripravenú aj pred pôrodom, keďže nákup po pôrode by mohol byť väčším problémom. Určite si na to vyhraďte dostatočne veľa času, aby ste mali možnosť jednotlivé podprsenky si aj vyskúšať. Pri určení veľkosti je potrebné, aby ste odmerali obvod pod svojimi prsiami. Podprsenka musí mať po zapnutí ešte trochu voľného priestoru, vyhnete sa tak nepríjemnému otlačeniu alebo zarezávaniu do kože. Ako posledné by ste mali riešiť farby a kombinácie, prípadne dizajn samotnej podprsenky.

Kúpa tehotenskej podprsenky je naozaj dôležitá, keďže počas tehotenstva sa vám výrazne zväčšia prsia. Nemôžete tak zostať pri nosení svojej klasickej spodnej bielizne, ktorá má kostice alebo detailnú čipku. Materské podprsenky majú prispôsobený tvar, ktorý dopraje ženám patričnú oporu a pohodlie. Pri výbere je dôležitá najmä veľkosť a správny strih.

 

Astratex
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia