Mám žiarlivého manžela, naučila som sa s tým žiť

Mám žiarlivého manžela, naučila
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-28 17:30:00 |

Život so žiarlivcom nie je prechádzka ružovou záhradou. Kristína má s tým bohaté skúsenosti, no stavila na jednu vec a podarilo sa. Čo radí aj ostatným ženám?

„Môj manžel na mňa nikdy nežiarlil, vždy tvrdil, že je to otázka dôvery a že on mi verí. Čím je však starší, tým je žiarlivejší, dôvera sem, dôvera tam. Je presvedčený, že kam vkročím, tam ma všetci muži chcú. Nie, že by mi to nelichotilo, ale pomaly s ním už nemôžem nikam chodiť, aby nebol namosúrený a nevyčítal mi, na akých chlapov som sa pozerala. Dlho som ho nevedela presvedčiť, že naozaj nemá prečo žiarliť,“ začína svoje rozprávanie Kristína.

„Bolo mi jasné, že na rozdiel od nevery sa vernosť nedá dokázať. Skúšala som apelovať na to, či mi už prestal dôverovať, skúsila som si z jeho žiarlivosti robiť žarty, skúsila som si robiť srandu sama zo seba s tým, ž kto už by chcel takú starú babu… Nepomáhalo nič. Manžel sa mi len stále viac a viac vzďaľoval, prestal reagovať na čokoľvek, čo som mu povedala.

Snažila som sa aj kontrolovať, s kým a o čom sa môžem rozprávať, aby som manželovu žiarlivosť ešte viac nepodporila. Ale nepomohlo ani to. Bola som už zúfalá, dokonca som rozmýšľala aj o rozvode. Napokon som spravila posledný pokus – skúsila som sa s ním vážne porozprávať. Ale inak, ako doteraz. Povedala som mu, že ak mi nepovie, na čo vlastne žiarli, kým nebude ochotný o tom so mnou hovoriť, tak od neho odídem. Asi som vyzerala veľmi presvedčivo, lebo sa zrazu rozhovoril. Napokon z neho vyliezlo, že celá tá jeho žiarlivosť je o tom, že sa bojí, že ma stratí. Lebo ja som stále krásna ženská, plná optimizmu a on je už pupkatý, plešivejúci, uhundraný chlap. Že sa bojí, že skôr či neskôr dám prednosť mladšiemu, vyšportovanému mužovi, lebo vidí, že takým sa páčim.

Nie, nezasmiala som sa jeho argumentom, nijako som ich nespochybnila, naopak, zobrala som ich veľmi vážne. Zároveň som sa ale spýtala, či má o mojej láske naozaj nejaké pochybnosti, niečo, čo mu mohlo dať červíka do hlavy. Sám priznal, že vlastne nie, že naozaj cíti, že ho ľúbim.

Môj manžel neprestal žiarliť zo dňa na deň. Chcelo to z mojej strany veľa trpezlivosti a láskyplného správania. Ale po našom rozhovore bol aj on prístupnejší vidieť mňa a náš vzťah reálnejšie.“

 

  

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia