6 trikov, ako odísť s deťmi načas z domu

6 trikov, ako odísť
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-27 18:30:00 |

Jedna mama drží v rukách veľký triumf! Podelila sa s ostatnými, čo u nej zaberá, ak potrebuje odísť z domu do určitého času a zároveň mať deti pripravené do školy.

Čo patrí k najťažším ôlohám v rodinách a deťmi?  No predsa odísť z domu načas.

Ak ste rodič a snažíte sa prekročiť prah príbytku, viete, aké je niekedy zložité všetko pripraviť a zariadiť, aby ste vyrazili preč.Možno vás inšpiruje dvojnásobná mama Csilla, ktorá používa 6 trikov, vďaka ktorým nikdy nikam nemešká. Podelila sa o ne na sociálnej sieti TikTok.

Vyčleňte si viac času

„Nechajte si na prípravu o 15-30 minút viac času,“ radí Csilla. Väčšina rodičov si nedopraje čas navyše. Veľká škoda. Tak predídete nervozite a zbytočnému stresu. Ďalších 20-30 minút vám môže veľmi pomôcť pri neočakávaných problémoch, ktoré by pri starostlivosti o deti mohli vzniknúť, ako sa uvádza na thesun.co.uk.

Púšťajte deťom pesničky, ktoré odpočítavajú čas

Kreativite sa medze nekladú! V tomto prípade to platí dvojnásobne. Pustite svojim deťom nahlas nejaké skladby, ktoré by boli znamením, že sa majú ponáhľať. Či už to bude pesnička, ktorá bude doslova odpočítavať čas alebo song, pri ktorom budú vedieť, že treba opustiť dom, je to na vás. Ak ich budete takýmto spôsobom varovať, pomôžete im tým v rozvoji dôležitých schopností, čo sa týka riadenia času. Bonusom je fakt, že ide o zábavný ranný rituáĺ. 

Buďte pripravení

Spravte toho čo najviac večer pred tým. Pripravte deťom oblečenie, ktoré si dajú do školy, nechajte im obuv pri dverách a pripravte a zabaľte im desiatu vopred. Ušetrí vám to kopu nervov a času.

Zaveďte kontrolný zoznam

Csilla radí, že tabuľky a kontrolné zoznamy pomôžu deťom v naplánovaní si rána. Vypracovanie praktického zoznamu (alebo sérií obrázkov v závislosti od veku) pomôže deťom pri zvládaní úloh. Povzbudzujte ich, aby si zoznam kontrolovali a priebežne odškrtávali zvládnuté úlohy.

Komunikujte jasne a zreteľne

Vyjadrite svoje očakávania a trvajte na nich. Ide o jednoduchú, rozumnú, no účinnú radu.

Povbudzujte deti

Ubezpečte ich, že to, čo robia, je správne. Povzbudzujte ich pri každej úlohe a čoskoro ich budú robiť s radosťou. Deti treba ubezpečiť, že všetko je v poriadku. Ak budete mať pocit, že sa vám to vymklo z rúk, spomaľte. Nadýchnite sa a dajte deťom najavo, že ste tu pre nich. 

@csilla.love

Reply to @xoxmkxoxo Getting out of the house with kids… #parentingtips #learnwithme #parents #parenting

♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

 

 


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia