Ups: Žena otehotnela, no netuší, že jej muž má vazektómiu

Ups: Žena otehotnela, no
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-07 14:55:00 |

Keď mu manželka s úsmevom na perách oznámila, že je tehotná a budú mať tretie dieťa, jemu úsmev zamrzol. Pred dvomi rokmi totiž potajomky podstúpil vazektómiu.

Keď rodičia zistia, že čakajú potomstvo, obvykle sa z toho tešia. Nemenovanému mužovi to však spôsobilo vrásky na čele. Keď mu manželka oznámila, že pod srdcom nosí bábätko, neveril vlastným ušiam. Keďže na rozdiel od nej nechcel mať viac detí, potajomky si dal prerušiť semenovody, aby v jeho ejakuláte neboli spermie a nemohol svoju ženu viac oplodniť. Po tom, ako sa dozvedel, že sa aj napriek tomu vraj stane po tretíkrát otcom, požiadal o radu na online fóre Reddit. „Pred dvomi rokmi som podstúpil vazektómiu. Aká je pravdepodobnosť, že to dieťa môže byť moje? Alebo je viac než isté, že manželka mala ďalší románik?“ napísal. Ako podotkol, vzhľadom k tomu, že majú výborný vzťah a sú k sebe úprimní, nevera mu k nej vôbec nepasuje. „Avšak nie som si istý, keďže som po vazektómii,“ dodal.

Vazektómia je chirurgický zákrok smerujúci k sterilizácii muža, prerušia sa pri nej obidva semenovody v dĺžke asi 15 mm. Ide vlastne o akúsi mužskú antikoncepciu. Nedochádza k zastaveniu produkcie spermií, ani k odstráneniu pohlavných žliaz, len k absencii, resp. veľmi malému množstvu spermií v ejakuláte. Opticky sa množstvo ejakulátu nijako nezmení, takže pohľadom nie je možné zistiť, že muž vazektómiu podstúpil.

Na príspevok reagovali tisíce ľudí. Väčšina nešťastníkovi radila, aby si dal skontrolovať spermie v ejakulúte a až keď sa potvrdí, že tam žiadne nie sú, aby manželku obvinil. Ozvali sa aj lekári, ktorí pripomínajú, že ani vazektómia nie je stopercentná. „Som lekár a mám pacienta, ktorého manželka počala po vazektómii. Pôvodne mal počet spermií nulový, ale jeho semenovody sa znovu obnovili a pri testovaní som zistil, že v ejakuláte má opäť životaschopné spermie,“ pridal jeden z nich príbeh, ktorý osobne pozná. „Je to veľmi zriedkavé, ale môže sa to stať,“ napísal.

„Zostaň pokojný a dohodni si stretnutie s odborníkom. Teraz je čas na zber faktov,“ odporučil mu ďalší komentujúci. Mnohí ho však vyzvali, aby dal otestovať DNA aj u dvoch predchádzajúcich detí, lebo si myslia, že žena ho podvádza. Poukazujú na jeho vyjadrenie, že by mohlo ísť o „ďalší“ románik, takže pravdepodobne už nejaký mala. „Ak to urobila raz, je veľmi pravdepodobné, že to urobila znova,“ myslí si jeden.´

„Verím, že sa to vysvetlí. Nemyslím si, že by ma manželka podviedla,“ odpísal im muž, ktorý požiadal o rady. Ako dodal, naštudoval si dostatok informácií a zistil, že nie je nemožné, aby otehotnela. V každom prípade však navštívi odborníka, aby mal istotu. Verí, že všetko sa vysvetlí. Ak sa potvrdí, že dieťa, ktoré nosí jeho manželka po srdcom, je jeho, bude nakoniec rád, aj keď už viac detí nechcel.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia