Trojročný chlapček si chcel ODSTRIHNÚŤ penis: Dôvod mamu šokoval

Trojročný chlapček si chcel
Ilustračné foto
2021-08-31 08:00:00 |

Jess Bratton z Anglicka si doteraz spomína na desivý moment, keď si jej synček skúsil odstrihnúť penis v zúfalej snahe stať sa dievčaťom.

Malý Logan sa hral radšej s bábikami, než s autíčkami, zaujímal sa o dievčenské oblečenie, líčenie a miloval dlhé vlasy. Jeho mama Jess (25) si myslela, že je to len určitá fáza vo vývoji, ktorou prechádza každé dieťa a neprikladala tomu väčší význam. Keď však na vlastné oči videla, ako si Logan chce odstrihnúť penis, rozhodla sa konať, píše mirror.co.uk.

„Bola som v kuchyni a sedela som pri večeri chrbtom otočená k dverám Loganovej izby. Štebotal si so svojimi bábikami, ale zrazu stíchol. Zakričala som naňho, no neodpovedal, tak som sa išla pozrieť čo tam robí. Keď som vošla, sedel na posteli so stiahnutými nohavicami a penis držal v nožniciach. Hlasno som zalapala po dychu, na čo vyskočil a nožnice rýchlo odhodil Potom som ho len zobrala do náručia a obaja sme plakali,“ spomína Jess.  Vysvetlila mu, že odstrihnutie penisu by ho veľmi bolelo a keď chce urobiť niečo také drastické, budú sa musieť porozprávať s lekárom. 

"V ten deň som si uvedomila vážnosť situácie. Nebola to len fáza, môj malý chlapec chce byť naozaj dievčaťom,“ pokračuje. Nedokázala sa pozerať na milované nešťastné dieťa a vedela, že to bude potrebné riešiť. Kontaktovala svojho praktického lekára v Stoke-on-Trent v Staffordshire, vysvetlila mu situáciu s nožnicami a to, že Logan odmieta nosiť chlapčenské oblečenie. „Lekár povedal, že v skutočnosti nemôžeme nič urobiť, ale mala som Logana pozorne sledovať.“

Medzitým ho povzbudzovala, aby si obliekal chlapčenské veci a hral sa s chlapčenskými hračkami, no on bol reálny vydesený a plakal. Milujúca mama sa rozhodla prijať svoje dieťa také, aké je a pomôcť mu zmeniť sa.

Krátko pred incidentom s nožnicami Jess priviedla na svet Loganovu mladšiu sestru, dnes šesťročnú Lylah, ktorú od začiatku zbožňoval. Kým bol Logan sám, dával si na hlavu uterák alebo pančuchy a tváril sa, že má dlhé vlasy. Po tom, ako začala Lylah rásť, mala dlhšie vlasy a obliekali jej dievčensnké veci, všetko to chcel aj on. Keď si Jess nanášala šminky, nikdy nevynechal príležitosť, aby primaľovala aj jeho. „Ako Lylah rástla, Logan vyzeral stále viac a viac ako jej sestra a v šiestich rokoch začal hovoriť o zmene pohlavia,“ tvrdí Jess.

Jess Loganovi vysvetlila, že až bude starší, lekári mu budú môcť so zmenou pohlavia pomôcť, no zatiaľ musí počkať. Je šťastná, že aj keď s jeho otcom nežije, prijal to celkom pokojne. Rovnako ako aj priatelia rodiny. „Logan má silnú podporu a našťastie, všetci mu hovoria iba dobré veci,“ teší sa Jess.

Po čiastočnom uvoľnení opatrení pre koronavírus a opätovnom návrate detí do škôl, dovolila Jess 8. marca, aby sa Logan vrátil do školských lavíc v dievčenskej uniforme. „Bola som neskutočne nervózna. Veľmi som sa bála, že ho budú ostatní šikanovať,“ priznala, aj keď pred tým obvolala rodičov jeho spolužiakov, ako aj učiteľov a vedenie školy. Všetci ju podporili. Loganova učiteľka dokonca pustila deťom v triede video o transrodových ľuďoch..

Po opakovaných žiadostiach o zmenu pohlavia Logan vo veku 8 rokov čaká na stretnutie s predstaviteľmi Gender Identity Development Service (GIDS) v Londýne, kde sa budú riešiť konkrétne kroky vedúce k zmene.

Jess sa rozhodla zverejniť príbeh svojho syna preto, lebo vie, že nie je jednoduché pripustiť si, že práve vaše dieťa sa identifikuje ako iné pohlavie. „Aj ja som si najprv pomyslela, prečo práve moje dieťa, no rýchlo som sa otriasla a začala situáciu riešiť. Nepoznala som niekoho iného, ​​kto by si prešiel tým istým, takže som si sama urobila veľa online prieskumov a vďaka tomu som našla niekoľko podporných skupín na Facebooku," vysvetľuje. „Okrem toho, že chcem ukázať, ako som na Logana hrdá, chcem sa podeliť o svoj príbeh s cieľom zvýšiť povedomie o transgender deťoch a vyzvať ostatných rodičov, aby sa za výber svojho dieťaťa nehanbili,“ dodala.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia