Nemajú z čoho žiť, no ona musí dojčiť päťročného syna

Nemajú z čoho žiť,
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-08-24 18:00:00 |

Žena je zúfalá. Muž chce, aby išla po piatich rokoch starostlivosti o syna konečne do práce, no ona to nedokáže skĺbiť s dojčením. Nevie, ako to vyriešiť.

Pred pár dňami sa zverila so svojim problémom na sociálnej sieti a žiada ostatných o názor. Tá si teda dala! Jej príspevok patrí jednoznačne k najkomentovanejším a ľudia ju naozaj nešetrili. Ak id o reálnu mamu a reálnu situáciu, ani sa nečudujeme, že jej manželovi dochádza trpezlivosť. Predsa len, všetko odtiaľ-potiaľ. O čo vlastne ide?

 „Mám päťročné dieťa, ešte je škôlkar, budúci rok ide do školy a stále ho kojím, cca 5x denne – niekedy aj viac, keď sa napr. zobudí v noci, na kojenie alebo občas sa stane, že musím „odbehnúť“ do škôlky. Z tohto dôvodu nechodím do práce. Aby som bola môjmu dieťaťu vždy k dispozícii, keď ma potrebuje a nemienim s tým prestať, pokiaľ bude chcieť moje mlieko, tak mu ho budem dávať. Aj keby to malo trvať ďalších päť rokov. Je to moje dieťa a chcem pre neho to najlepšie,“ zverila sa anonymná mama v skupine na sociálnej sieti Facebook s názvom Priznania žien.

Manželovi sa to prestáva páčiť. Núti ma ísť do práce, lebo potrebujeme peniaze. Čo on zarobí, tak to nám leda vystačí na mesiac. Nechápe, že mne je syn prednejší ako peniaze a zárobky. Povedala som mu, že nech si nájde buď ďalšiu prácu alebo lepšie platenú, lebo ja svoje dieťa neodstavím. Prosím vás, čo by ste robili na mojom mieste?,“ pýta sa.

To, že manžel ju posiela do práce a ubezpečuje ju, že syn si na menej dojčenia zvykne, považuje za veľmi kruté. „Už som aj rozmýšľala, že sa vezmem a odídem aj s naším synom k rodičom a s manželom sa rozvediem,“ dodala.

U tých, ktorí si jej príbeh prečítali, niektorí pre istotu aj viackrát, veľ pochopenia nenašla. Väčšina je presvedčená, že ide o vtip, no napriek tomu komentáre pribúdajú ako na bežiacom páse. „Môže sa stať, že podobné statusy nepíšu matky s reálnymi problémami, ale človek s obsesiou, ktorého vzrušuje dojčenie. Lebo 5-ročné dieťa túžiť v predstavách dojčiť ďalších 5 rokov si inak vysvetliť neviem,“ napísal svoj názor jeden z komentujúcich. Na druhej strane, naozaj sa nájdu ženy, ktoré dojčia svoje päť aj viacročné ratolesti a považujú to za celkom normálne. Len nedávno sme písali o modelke Coco Austin, ktorá s tým tiež nemieni prestať.

„A ty si myslíš, že si krava? Že celý život kojiť budeš? Ja si myslím, že si lenivá a nechce sa ti do roboty a sa vyhováraš na kojenie,“ objavilo sa v ďalšom z vyše 6,3 tisíca komentárov. „Tam ťahaj robiť. Sama tu píšeš úplné kraviny, že z chlapovej výplaty vám to ledva stačí, ale pre zlepšenie finančnej situácie v rodine neurobíš nič? A môžeš byť rada, že ťa ten tvoj chlap miluje, lebo by už dávno odišiel od vás a potom môžeš kojiť aj ďalších 5 rokov, keď ty nepotrebuješ peniaze ani zárobky. Neviem, kto píše tieto príspevky, ale dotyčná osoba by mohla kľudne písať scenáre do tých nekonečných seriálov, čo dávajú v televízii,“ odporúča jej ďalší komentujúci.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia