Muž prestal jesť chlieb: To, čo nasledovalo, nečakal ani vo sne

Muž prestal jesť chlieb:
Ilustračné foto
Zdroj: YouTube/SWNS
2021-08-03 00:30:00 |

Novopečený otec Stephen Greenwood z Montgomery vo waleskom grófstve Powys je šťastím bez seba. I keď v to už vôbec neveril, začiatkom júla sa stal z neho otec.

Lekári manželom Stephenovi (55) a Rachel (41) Greenwoodovcom nedávali šancu na to, že by mohli mať vlastné deti. Dokonca u nich neprichádzalo do úvahy ani umelé oplodnenie. Rachel má syndróm polycistických vaječníkov a Stephen mal v puberte stočený semenník, podstúpil operáciu a odvtedy mal nízky počet spermií. Okrem toho bojuje s cukrovkou, píše Wales Online. I keď po deťoch túžili, zmierili sa so svojím osudom a snažili sa žiť naplno aj bez detí.

Prestal jesť všetko s kvasnicami

Policajt na dôchodku sa pred 10 mesiacmi rozhodol vyradiť z jedálnička chlieb, aby sa mu upravila cukrovka. Prekvapujúco čoskoro zistil, že vďaka tomu netrpí kvasinkovými infekciami, ktoré ho roky trápili. O päť mesiacov neskôr Rachel nemohla uveriť, keď jej lekári oznámili, že je 21 týždňov tehotná. Dieťatko, na ktoré Stephen a Rachel čakali viac ako dve desaťročia, sa narodilo 1. júla.

Hrdý Stephen povedal: „Moja žena je úplne vo vytržení a ja nemôžem každý deň prestať plakať od šťastia. Je to len najneuveriteľnejší pocit. Odišiel som na dôchodok a teraz môžem tráviť každý deň doma so svojim chlapcom, je úplne mimo tohto sveta.“

"V septembri som prestal jesť čokoľvek, v čom boli kvasnice, jednoducho som to úplne vylúčil. Do dvoch týždňov som sa zbavil infekcií a o päť mesiacov sme zistili, že moja žena je tehotná. Je to taký úžasný zázrak, musím to dostať zo seba von a povedať ľuďom, aby sa nevzdávali nádejí. Každý je iný, naše telá sa menia a človek nikdy nevie,“ povzbudzuje ostatných.

Cesta za šťastím

Keď sa Stephen a Rachel stretli v roku 2000, obaja sa chceli stať rodičmi, ale kvôli ich zdravotným problémom sa sen o potomstve zdal byť nemožným. „Zúfalo sme chceli mať spolu deti, ale keď nám došli možnosti, museli sme jednoducho akceptovať, že nikdy nebudeme rodičmi. Bolo to zničujúce, ale zmierili sme sa s tým a stále sme si užívali život spolu s tým, že sme len my dvaja. Nikdy sme nebrali žiadne pilulky na plodnosť, takže to bolo úplne neplánované. Nikdy sme nepoužívali ani antikoncepciu, keďže sme vedeli, že deti mať nikdy nebudeme. A potom sa stal tento zázrak!“ hovorí šťastný Stephen.

„Keď ti niekto povie, že nemôžeš alebo potenciálne nemôžeš mať deti, musíš ísť a robiť iné veci a vyrovnať sa s tým, že tvojím poslaním na tomto svete nie je stať sa mamou,“ pridáva sa Rachel. Ani ona stále nedokáže uveriť, že naozaj majú dieťatko. Po celý čas jej vôbec nebolo podozrivé, že nemá menštruáciu, keďže nikdy ju nemala pravidelnú a priberanie pripisovala problémom s obličkami. S podobnými stavmi stretávala aj dovtedy. Dokonca aj bolesti v podbrušku sa veľmi podobali tým, ktoré ju trápievali vtedy, keď sa prihlásil zápal močových ciest. 

Na to, že je tehotná, prišli lekári zaujímavým spôsobom. Vo februári 2021 bola prijatá do nemocnice s obličkovými kameňmi. Nebolo to po prvý raz, lebo má choré obličky. Keď jej začal opúchať žalúdok a boleli ju bradavky, poslal ju lekár na vyšetrenie k špecialistovi. To sa malo uskutočniť až o niekoľko týždňov. Žalúdok ju však bolel čím ďalej, tým viac a zožltla jej koža, tak ju Stephen odviezol na pohotovosť. Pred skenovaním obličiek musela absolvovať testy krvi a moču. Stephen medzitým zamieril do blízkeho parku, aby na ňu počkal, lebo pre covidové opatrenia nemohol byť v interiéri nemocnice.

Sediac na káve netušil, že jeden telefonát mu navždy zmení život. „Som tehotná,“ oznámila mu Rachel po tom, ako dvihol mobil, na ktorom svietilo jej číslo. „Nemôžeš byť,“ odvetil šokovaný Stephen. V telefóne zároveň počúval manželkin rozhovor s lekárom, ktorý mal obavy, že ide o mimomaternicové tehotenstvo. Musela ísť preto na ďalšie vyšetrenia a rozrušený, vystresovaný a ustráchaný Stephen išiel uplakaný domov. Zúfalstvo sa však čoskoro premenilo na neskutočnú radosť, keď lekári z podrobných skenov zistili, že v Rachelinom brušku je veľmi aktívne 21 týždňové bábätko.

„Nesnažili sme sa, takže to bol šok - šťastný šok, ale naozaj šok!“ opisuje tie chvíle Rachel. Nič pre to, aby mohli mať bábätko, totiž nerobili. Jedinou zmenou bolo vyradenie výrobkov obsahujúcich kvasnice zo Stephenovho jedálnička. Toto rozhodnutie prišlo po šesťročnom boji s cukrovkou, kvôli ktorému bol často vystavený kvasinkovým infekciám. Počas návštevy lekára pre bolesti chrbta sa s ním o infekciách rozprával a lekár mu odporučil, nech vyskúša vysadiť chlieb. Naozaj to pomohlo, kvasiniek sa zbavil a ovplyvnilo to jeho plodnosť. Teraz sa manželia už mesiac tešia z dcérky a tvrdia, že nič nie je nemožné. Sami sú toho predsa jasným dôkazom. 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia