Princ George má osem: Ten jeho úsmev je neodolateľný!

Princ George má osem:
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-07-22 00:30:00 |

Prečo sú ôsme narodeniny syna britského princa Williama a jeho manželky Kate Middletonovej výnimočné? Dôvodom je dosiahnutie dôležitého míľnika.

Princ William a Kate Middletonová ani tento rok neporušili tradíciu a v predvečer narodenín ich najstaršieho syna Georga zverejnili na Instagrame jeho novú fotku. Autorkou je ako obvykle samotná Kate. George sedí na kapote auta v ich rodinnom sídle Anmer Hall v Norfolku a na sebe má tričko John Lewis za 10 libier. Zaujímavosťou je, že auto, na ktorom sedí, je Land Rover, ktoré miloval jeho pradedko princ Philip. Ten zomrel tento rok vo veku 99 rokov a aj takýmto gestom mu vzdali úctu.

Tieto narodeniny sú pre Georga obzvlášť významné! Dosiahnutie veku osem rokov znamená v britskej kráľovskej rodine veľkú zmenu v živote. Je to vek, v ktorom Georgov otec, starý otec, prastarý otec, ako aj ďalší predkovia začali navštevovať internátne školy. Kráľovskí komentátori teraz špekulujú, či budúci kráľ bude alebo nebude kráčať v ich šľapajach a opustí svoju súčasnú školu, St. Thomas's v Battersea a tiež odíde na internát.

Ako je známe, panovníci vo Veľkej Británii striktne dodržiavajú tradície a Georgov otec, vojvoda z Cambridge William, začal po dosiahnutí ôsmich rokov študovať na Ludgrove School v Berkshire, rovnako ako aj jeho mladší brat, princ Harry, keď dosiahol rovnaký vek. Georgeov starý otec, princ Charles, navštevoval Cheam School v Hampshire po vzore svojho otca, princa Philipa, ktorý tiež zaujal miesto v tej istej internátnej škole vo veku osem rokov.

Ide o tradíciu, v ktorej budú William s Kate pokračovať?

I keď tradíciám sa nevzpierajú, predsa len William s Kate svoje tri deti vychovávajú modernejšie a nie je jasné, ako sa zachovajú. Niektoré informácie naznačujú, že manželia skúmajú možnosti a obzerajú nové domy v oblasti Berkshire s myšlienkou poslať Georga na internát na „čiastočný úväzok.“ Mladý princ, ktorý sa dnešným dňom podľa nepísaných pravidiel britskej aristokracie stáva mužom, by tak mal možnosť tráviť naďalej dostatok času s rodinou, no zároveň sa osamostatniť a prespávať na internáte, keď si jeho rodičia budú plniť oficiálne povinnosti mimo domova.  

Princ William sa nikdy netajil tým, že pobyt na internátnych školách, najskôr na  Ludgrove School v Berkshire a neskôr na prestížnej Eton College, boli výbornou skúsenosťou okrem najsmutnejšej udalosti, keď počas štúdia na Etone tragicky zomrela jeho mama, princezná Diana.


TIP: Zaujímavé fakty o deťoch, ktoré sa narodili v júli


Momentálne je George na svojej súčasnej škole, ktorú navštevuje aj jeho mladšia sestrička Charlotte (6), spokojný a spolužiaci mu dali prezývku „P.G.“ Jedna z mám v rozhovore pre Vanity Fair povedala, že je tam „skutočne šťastný, populárny a má veľa priateľov“. Keďže školu St. Thoma´s v Battersea deti navštevujú do 13 rokov veku a George tu má aj sestru, podľa viacerých kráľovských komentátorov pravdepodobne rodiča nenarušia jeho rutinu a nechajú ho ešte na nej. Očakáva sa, že sem nastúpi aj najmladší zo súrodencov, trojročný Louis.

 

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia