Smrť si zobrala šesťnásobnú mamu, aj keď bojovala ako levica

Smrť si zobrala šesťnásobnú
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2021-07-21 00:30:00 |

Victorii ani nenapadlo, že ju ničí zákerná rakovina krčka maternice. Cítila sa normálne, akurát začala rapídne chudnúť. Lekára navštívila len pre istotu...

Keď šesťnásobná mamička Victoria z anglického Lancashire koncom roka 2019 začala chudnúť, bolo jej to divné. Inak nepociťovala žiadne problémy. Chcela však byť zodpovedná a zistiť príčinu úbytku na váhe, tak sa vybrala k lekárovi. Keď jej oznámil, že trpí rakovinou krčka maternice, bol to pre ňu veľký šok. Rozhodla sa bojovať, doma mala predsa šesť detí, pre ktoré musela žiť. Podrobila sa liečeniu v Preston Royal Hospital a v apríli 2020 ju vyhlásili lekári za vyliečenú i napriek tomu, že na začiatku liečby jej oznámili veľmi pesimistickú prognózu. Mala už 3. štádium ochorenia a jej šanca, že sa z rakoviny dostane, bola veľmi nízka. O to viac sa tešila a verila, že už bude všetko len dobré.   

Bohužiaľ, po 11 mesiacoch radosti počas kontroly lekári zistili, že rakovina sa nielen vrátila, ale aj rozšírila a vyliečenie už možné nie je. Choroba jej napadla obličky, panvu aj žalúdok a jej telo zostalo ochrnuté. Victoriin bratranec Chris Murray, ktorý informoval, že úžasná žena a mama v pondelok chorobe podľahla, jej veľmi pomáhal. Rozhodol sa, že Victorii a jej šiestim deťom zabezpečí čo najviac spoločne prežitých chvíľ. Kým Victoria vládala, chodili po výletoch a spoznávali krásne miesta Anglicka. Bohužiaľ, pre protipademické opatrenia sa nedostali všade, kam chceli, ale aj tak prežili krásne chvíle. „Nikdy nám nenapadlo, že Victoria chorobe podľahne. Nikdy. Prechádzky a výlety sme robili preto, aby strávili spolu príjemný čas,“ povedal zronený Chris.

V marci sa Victoriin zdravotný stav výrazne zhoršil a bola hospitalizovaná. Opäť zaúradovali opatrenia a Chris ju mohol navštevovať len veľmi málo. „Bola taká veľmi slabá, že sotva bola pri vedomí a ešte sme ju ani nemohli navštevovať,“ skonštatoval so smútkom v hlase.

Odvážna mama však ešte stihla týždeň pred smrťou so svojimi deťmi osláviť 37. narodeniny. Davina, Michael, Matthew, Megan, Amelia a C-J po jej smrti bývajú u babky Theresy, ktorá sa o ne bude starať.

Victoriina rodina apeluje na všetky ženy, aby nepodceňovali preventívne kontroly u gynekológa. Rakovina krčka maternice patrí k tým zákerným diagnóznam, pri ktorých sa spočiatku neobjavujú žiadne ťažkosti. Pritom, ak je zistená v skorom štádiu, šanca na vyliečenie je vysoká. 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia