„Mami, potrebujem ťa,“ boli posledné slová dvojročnej Harper

„Mami, potrebujem ťa,“ boli
Ilustračné foto
2021-07-02 00:30:00 |

Stacey so zlomeným srdcom varuje všetkých rodičov, aby mali neustále pod kontrolou všetky veci v domácnosti, do ktorých idú batérie.

Rozhodla sa tak urobiť niekoľko týždňov po tom, ako jej 23. mája zomrela dvojročná dcérka Harper-Lee Fanthorpe mesta Stoke-on-Trent v Anglicku. Batoľa prehltlo gombíkovú batériu z diaľkového ovládača a kyselina z nej mu spálila hltan. Keby si to mama všimla skôr, možno by sa Harper podarilo zachrániť, bohužiaľ sa tak však nestalo.

Ako Stacey povedala, vôbec si neuvedomila, že maličká Harper batériu prehltla, až kým nenašla v spálni diaľkové ovládanie, v ktorom chýbala. To však zistila až po tom, ako jej dcérka povedala posledné slová: „Mami, potrebujem ťa.“ 

Na dvojročné dieťa dohliadala staršia sestra Jamie-Leigh, ktorá povedala, že Harper sa správala úplne normálne až do momentu, keď otočila hlavu dozadu a začala zvracať krv. Zavolala na mamu a potom už nereagovala. „Len sipotala, oči mala zatvorené a nemohla hovoriť,“ opisuje hrôzostrašné chvíle. Harper previezli do Univerzitnej nemocnice Royal Stoke, kde dostala transfúziu krvi, aby nahradili stratené dva litre predtým, než ju budú operovať. Bohužiaľ, lekári už nedokázali dieťa zachrániť. Počas operácie utrpelo srdcovú arytmiu a zomrelo.

„Neverím, že sa to stalo, som ako v zlom sne," uviedla Stacey. „Týchto päť týždňov bolo absolútnym mučením, cítim sa taká stratená. Dom je zrazu neskutočne tichý,“ opisuje ich život po odchode Harper. Zároveň vyzvala všetkých rodičov, aby boli veľmi opatrní a dávali pri malých deťoch veľký pozor, čo kam odložia. „Ak dokážem zachrániť jedno dieťa alebo stovku, ako som sľúbila svojej dcérke, urobila som všetko, čo som mohla,“ dodala.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia