Fúha, neuveríte, kde porodila vyše päťkilovú dcérku!

Fúha, neuveríte, kde porodila
Ilustračné foto
Zdroj: Kelly Bond Photography / SWNS
2021-06-23 00:30:00 |

Eloise, ktorá prišla na svet s úctyhodnou hmotnosťou 5,5 kg, je považovaná za druhé najväčšie dieťa narodené doma bez utišujúcich prostriedkov vo Veľkej Británii.

Pri pôrode mala štvornásobná mama Ayshah Maton (34) z Ashendonu v Bucks manžela Gariho, dve pôrodné asistentky a dulu. Napriek tomu, že na podlahe v obývačke priviedla na svet dcérku vážiacu viac ako jeden a pol násobok priemernej hmotnosti novorodenca, pôrod opísala ako „úžasný“ a pokojný zážitok. „Bola to skutočne pozitívna skúsenosť,“ tvrdí. Zo sestričky sa tešia sedemročný brat Ethan, päťročný Hugo a trojročný Cooper.

Od momentu, keď sa ozvali pôrodné bolesti, čo bolo v piatok 12. marca o 2.00 hodine v noci, strávila Ayshah väčšinu času v nafukovacom bazéniku v obývačke. Opustila ho až tesne pred samotným vytlačením Eloise o 12.14 nasledujúceho dň, keď sa presunula na podlahu.

Keďže už mala tri pôrody za sebou, vedela, čo ju čaká. „Bol to však môj prvý domáci pôrod a bola to iná skúsenosť. Bolo to oveľa uvoľnenejšie, keď ste v bezpečnom a známom prostredí, a nie v nemocnici. Je oveľa príjemnejšie rodiť doma, pretože si potom môžete dať svoje vlastné jedlo a ísť do svojej postele,“ opísala svoju skúsenosť.

Ayshah očakávala, že dieťa bude väčšie, lebo aj starší synovia vážili viac ako bežný novorodenec. „Vždy som vedela, že chcem rodiť prirodzene, a bez ohľadu na to, akú bude mať bábätko veľkosť. Nebolo by to inak, ani keby som bola v nemocnici,“ povedala, no priznala, že až takú veľkú dcérku nečakala.

Najťažším dieťaťom vo Veľkej Británii, ktoré prišlo na svet prirodzenou cestou, bola takmer šesťkilová Suzie Gzowski, ktorá sa narodila v januári 2012.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia