Babka rekordérka: Takú veľkú rodinu má málokto

Babka rekordérka: Takú veľkú
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Katielee Arrowsmith SWNS
2021-06-17 00:30:00 |

Rodina Mary Marshall (86), ktorá sa narodila štyri roky pred II. svetovou vojnou, je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Vitálna stará dáma si to užíva.

Tým sa nemôže pochváliť hocikto. V rodine Mary zo Škótska je nažive súčasne až šesť generácií žien! Najmladšou členkou je pártýždňová Nylu Ferguson.

Zaujímavosťou je, že všetky ženy z tejto strany rodiny pracovali alebo pracujú ako zdravotné sestry, túto šnúru preťala až čerstvá mama Toni-Leigh Aitken. Všetky rodili vo veku 18 alebo menej rokov, čoho výsledkom je táto veľká rodina. Rovnako všetky žijú v Edinburghu alebo v jeho okolí.

Najstaršia dcéra z ôsmich detí slávnej pra pra pra babky sa volá Mary Rose Thorburnová, má 68 rokov a štyri deti, vrátane trojnásobnej mamy Chyrel Borthwickovej (50). Tá sa jej narodila v roku 1986 a je mamou spomínanej Toni-Leigh, ktorá priviedla nedávno na svet dcérku vo veku 17 rokov. Práve narodením Nyly 25. mája sa 86-ročná Mary stala držiteľkou titulu jediná pra pra prababička v Škótsku.

„Je skvelé mať takú veľkú rodinu. Vždy je tu niekto, kto na vás dáva pozor. Som neskutočne šťastná,“ hovorí Mary. Tvrdí, že deti jej s úsmevom odpúšťajú, keď nekúpi všetkým darčeky na Vianoce, lebo je to práca na pol roka.

„Keď sme sa dozvedeli, že som tehotná, vtipkovali sme, že prekonáme nejaký rekord,“ povedala čerstvá mamička Toni-Leigh. Keď sa tým potom začali zaoberať vážnejšie, zistili, že ich rodina he vďaka žijúcim šiestim generáciám naozaj výnimočná.

Všetci žijú najviac na 10 až 15 minút jazdy autom od seba, tak sú často spolu. Po narodení Nyly sa počet vnukov Mary zaokrúhlil na číslo 90, tak niet divu, že je u nich stále kopa hluku a smiechu. Zdá sa, že v Škótsku neexistuje ďalšia rodina, v ktorej by bolo nažive naraz šesť generácií. Pri študované Guinessovej knihy rekordov možno vyčítať, že doteraz bolo v jednej rodine najviac sedem generácií naraz nažive.

Fotogaléria


Foto: Katielee Arrowsmith SWNS
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia