Zomrel otec najväčšej rodiny na svete, zanechal po sebe riadne množstvo detí

Zomrel otec najväčšej rodiny
Ilustračné foto
Zdroj: telanganatoday.com
2021-06-14 22:30:00 |

Ziona Chana zomrel vo veku 76 rokov v nemocnici. Šéf sekty Chana páwl, ktorá umožňuje mužom vziať si toľko manželiek, koľko chcú, ich mal 39. Splodil s nimi 94 detí!

Všetci, Ziona, jeho manželky, deti a vnúčatá, žili pod jednou strechou v 100-izbovom štvorposchodovom dome v indickom Mizorame. Jeho odchod na večnosť nečakali, no už pred pár dňami mu prestalo chutiť jesť a keď sa začal cítiť zle, odviezli ho do nemocnice v indickom Aizawle, kde v nedeľu zomrel. Okrem žien a detí mal tiež 14 švagrín, 33 vnúčat a jedno pravnúča, informoval New Indian Express. 

Iné zdroje uvádzajú, že manželiek bolo 38, preživších detí 89 a vnúčat by malo byť 36. Pri takej veľkej rodine v druhej najľudnatejšej krajine svete asi nie je úplne jednoduché všetkých presne spočítať a tak sa údaje rozchádzajú. Nič to však nemení na tom, že sú to naozaj úctyhodné čísla.

Kým niekomu sa pri predstave takmer štyridsiatich manželiek urobí tma pred očami, Zioma sa cítil ako „Božie špeciálne dieťa“ a bol pri nich šťastný. Ako po jeho smrti napísal na Twitter hlavný minister regiónu Zoramthanga, všetkým bude chýbať, lebo vďaka Zionovej rodine sa región stal veľmi populárnym a bol hlavnou turistickou atrakciou v tejto oblasti.

 

Prvá žena zostala po celý život najobľúbenejšou

Ziona si vzal svoju najstaršiu manželku Zathiangi, keď mal iba 17 rokov. Ako prvá žena mala vždy v rodine výnimočné postavenie a jej úlohou bolo delegovanie práce na ďalšie manželky, ich dcéry a nevesty. Ziona mal vlastnú samostatnú spálňu, kde si striedavo predvolával manželky. Raz povedal, že tie mladšie bývajú na rovnakom poschodí ako on a staršie zostávajú v izbách na prvom poschodí domu. Ženy zdieľajú spoločné izby ako na internátoch a bývajú so svojimi deťmi.

Hlavným programom dňa v tejto rodine je všetkých nakŕmiť. Príprava jedla trvá aj niekoľko hodín. Typický obed sa skladá z 30 kurčiat, vyše 59 kilogramov zemiakov a asi 91 kilogramov ryže. Všetko pripravujú na otvorenom ohni, ktorý horí celý deň.

Majú vlastnú školu aj ihrisko

Dom Zionovej rodiny sa volá Chhuanthar Run, čo v preklade znamená Dom novej generácie. Budova má vlastnú školu, detské ihrisko, chovy ošípaných a hydiny, ryžové polia, obrovskú zeleninovú záhradu a stolárske dielne.

Ziona bol dedičným vodcom sekty Chana, ktorá verí, že jedného dňa ovládnu svet spolu s Kristom. Pomenovaná je po Challian Chanovi, ktorý bol starým otcom Ziona. Sekta má údajne okolo 400 rodín ako nasledovníkov.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia