Šesťnásobná mama si dala dúšok džúsu a odvtedy prežíva peklo

Šesťnásobná mama si dala
Ilustračné foto
Zdroj: INSTAGRAM
2021-06-14 12:05:00 |

Takú bolesť nikdy predtým nepocítila a to porodila 6 detí! Stacey (33) opisuje, ako sa jej po pohári pomarančového džúsu zmenil život.

Keby sa to nestalo jej, neverila by, že v jednom okamihu sa môže život tak radikálne zmeniť. Dôvodom šialenej síce nebol spomínaný džús, no už by si ho nikdy nedala.

Stacey Welsh (33) z mestečka Wānaka na Novom Zélande, ktorú všetci poznajú nielen ako milujúcu mamu šiestich detí, ale aj ako ženu, ktorá si potrpí na zdravý životný štýl, pocítila minulý mesiac pri pití džúsu ostrú bolesť. „Bolo to miliónkrát horšie ako pôrodné bolesti,“ tvrdí.

V momente musela k lekárovi. Diagnostikovali jej neuralgiu trojklaného nervu, čo stav chronickej bolesti. Spôsobuje ju nerv v spodnej časti lebky, ktorý jej vystreľuje bolesť cez tvár. Jedinou šancou na zlepšenie je veľmi nákladná operácia, ktorá vyjde v prepočte zhruba na  50-tisíc eur.

„Predtým sa neobjavili žiadne varovné signály, nijaká príčina, nemá to nijaké zdôvodnenie. Bol to doslova najspontánnejší záchvat bolesti, aký si dokážete predstaviť,“ povedala Stacey pre NZHerald. Prišlo to znenazdajky vo chvíli, keď sa učila na skúšky v odbore pôrodná asistentka  a upila si trochu džúsu. Ostrá bolesť, ktorú pocítila, ju absolútne šokovala. Je presvedčená, že nič horšie nikdy nezažila. 

Lekár jej nasadil lieky, no záchvaty bolesti sa stále objavujú. „Niekedy by som si najradšej odrezala tvár,“ hovorí zúfalá mama, ktorá sa musí popri tom starať aj o deti. Lieky na blokovanie nervov jej síce ako tak od najhorších bolestí pomáhajú, ovplyvnili však jej schopnosť vykonávať každodenné činnosti, pretože ju omamujú a ovplyvňujú jej rovnováhu.

Stacey veľmi trápi, že deti, ktoré sú vo veku od 10 mesiacov do 14 rokov, zo dňa na deň prišli o svoju „predchádzajúcu“ mamu a učia sa chápať, že dovtedy energická žena, ktorá vymýšľala stále nejaké aktivity, je zrazu neschopná normálne fungovať. „Mám bolesti každý deň, len nie v takom rozsahu, v akom som ich mala pred diagnostikovaním ochorenia. Môj život sa akoby zastavil. V noci neviem vstávať k najmladšej dcérke. Mojím snom bolo stať sa pôrodnou asistentkou, to teraz tiež neprichádza do úvahy,“ povedala.

 

 Čo je trigeminálna neuralgia?

Ide o stav chronickej bolesti, ktorý postihuje trigeminálny alebo 5. lebečný nerv, jeden z najrozšírenejších nervov v hlave, ktorý prenáša pocity z tváre do mozgu. Existujú dva typy, typická forma poruchy alebo atypická forma poruchy, ktoré sa vyznačujú rôznymi druhmi bolesti. Tento stav je spôsobený stláčaním nervu, čo spôsobuje opotrebovanie alebo poškodenie ochranného povlaku okolo nervu. Intenzívne záblesky bolesti môžu byť vyvolané vibráciami alebo kontaktom s lícom (napríklad pri holení, umývaní tváre alebo líčení), umývaním zubov, jedením, pitím, rozprávaním alebo pôsobením vetra. Bolesť môže postihnúť malú oblasť tváre alebo sa môže rozšíriť. U toho istého človeka sa môžu vyskytnúť obe formy bolesti, niekedy v rovnakom čase. Intenzita bolesti môže byť fyzicky a psychicky priam neznesiteľná. Častejšie sa vyskytuje u žien ako u mužov. Málokedy však pred 50-tym rokom života. Ako však dokumentuje aj prípad Stacey, vylúčené to nie je. Tá má našťastie okolo seba milujúcu rodinu a priateľov, ktorí jej pomáhajú so starostlivosťou o deti. Matka s vyčerpávajúcimi bolesťami by nebola schopná odprevádzať ich do školy alebo chodiť na nákupy. Priatelia spustili aj stránku, prostredníctvom ktorej zbierajú pre nešťastnú Stacey peniaze na operáciu.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia