Dokonalá koruna krásy: Citrón a harmanček dokážu zázraky!

Dokonalá koruna krásy: Citrón
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-06-14 00:30:00 |

Slnečné dni sú pre vlasy záťažovým obdobím. Ak chcete stále vyzerať šik, skúste si osvojiť jednoduché rutiny, ktoré dokážu hotové zázraky na počkanie.

Každá žena sa chce páčiť, či už dospelá alebo aj malá pricnezná. Ako sa hovorí, vlasy sú korunou krásy, preto by sme im mali venovať dostatočnú pozornosť. Ak ich máte zničené a neupravené, nie je to dobrou vizitkou. Pokiaľ ide o výživové doplnky, ktorú im prospievajú, skvelým doplnkom sú klasické vitamíny C a B. Zároveň rozžiaria aj pleť. 

Vhodné je dopriať vlasom aj pravidelnú regeneráciu. Namiesto chémie vyskúšajte domáce regeneračné masky. Dokážete si ich vyrobiť z ingrediencií, ktoré nájdete aj u seba v kuchyni. 

Zvlhčenie vlasov

1. Avokádo

Oleje a bielkoviny nachádzajúce sa v avokáde vyhladia a zvlhčia vaše vlasy bez toho, aby ich zaťažili. Rozdrvte polovicu avokáda a pridajte pár kvapiek mätového éterického oleja. Našampónujte vlasy, vytlačte z nich vodu a naneste masku na vlasy. Nechajte ju pôsobiť 15 minút a potom opláchnite. Zmena bude viditeľná.

2. Kokosový olej

Tento olej je ťažký, čo je skvelé na prenikanie hlboko do vlasovej štruktúry a korienkov.Používajte ho striedmo, najmä ak máte jemné vlasy. Vezmite si malé množstvo kokosového oleja, rozotrite medzi rukami a naneste na končeky vlhkých vlasov. Ak je olej tuhý, stačí ho asi 10 sekúnd ohriať v mikrovlnnej rúre, kým nebude tekutý (POZOR! Kým sa ho dotknete, nechajte ho trochu vychladnúť). Ak máte veľmi suché vlasy, olej nechajte pôsobiť cez noc a vlasy si ráno umyte šampónom. 

3. Banán + olivový olej

Okrem toho, že banány dokážu čarovať s vašou pleťou, sú úžasné aj pre vlasy. Zmiešajte banán s 1 lyžicou organického extra panenského olivového oleja a dôkladne ho roztlačte, kým z banánu nie je pyré, pripomínajúce smoothie. Potom vmasírujte do vlasov a kúru nechajte pôsobiť 30 minút. Vlasy dôkladne opláchnite a umyte šampónom.

4. Tekvica + med

Tekvica má veľa úžasných výhod - je bohatá na vitamíny A a C, betakarotén, draslík a zinok. Pridajte 1 až 2 polievkové lyžice medu do jednej šálky tekvicového pyré a naneste si na vlasy čo najviac hmoty. Aby ste masku udržali na vlasoch, budete si musieť dať sprchovaciu čiapku. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút a potom opláchnite. Pokojne si masku naneste aj na tvár!

5. Jogurt

Jogurt má prirodzene vysoký obsah zdravých tukov a bielkovín, vďaka čomu budú vaše vlasy super lesklé a nabité maximálnou vlhkosťou. Existuje veľa možností, pokiaľ ide o jogurt, ale najlepšie je zvoliť si jogurt s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom cukru (bez ovocných prísad). Proteín posilňuje vlasový korienok, čo zabraňuje štiepeniu končekov a poškodeniu vlasov. Masku aplikujte na čerstvo umyté vlasy a vmasírujte ju až ku korienkom. Nasaďte si sprchovaciu čiapku a nechajte pôsobiť 30 minút. Potom vlasy opláchnite a umyte šampónom, kým nebudú čisté.

6. Aloe vera

Vedeli ste, že aloe robí zázraky ako domáca vlasová kúra? Aloe vera je skvelý prírodný kondicionér, ktorý zanecháva vlasy hladké a lesklé. Aplikácia tejto masky podporuje rast vlasov, zmierňuje podráždenie (napríklad lupiny) a upravuje kvalitu vlasov. Pridajte trochu éterického oleja z cédrového dreva (ak nemáte, môžete použiť aj olvový olej)  čím sa podporí zdravý rast a spomalí sa vypadávanie vlasov. Zmiešajte dve čajové lyžičky čerstvého gélu z aloe vera s 3 kvapkami éterického oleja. Vymasírujte si tým vlasy a nechajte pôsobiť pol hodiny. Následne vlasy opláchnite a umyte šampónom. 

Lepšia farba

7. Kakaový prášok

Doprajte hnedým vlasom kakaovú farbu s kakaom. Vyskúšajte kombináciu kakaového prášku , bieleho jogurtu, medu a jablčného octu, aby ste získali hlbšiu a bohatšiu hnedú farbu.

8. Citrón + harmanček

Ak chcete oživiť svoju blond farbu, vyskúšajte bylinkový čaj s citrónom a harmančekom. Tento spôsob sa už dlho používa vo svete kaderníctva, teda tam, kde používajú aj prírodné prostriedky. Jednoduchú aplikáciu tejto kúry spravíte nasledovne. Nakloňte hlavu dozadu nad umývadlo a na čisté a mokré vlasy nalejte vychladnutý čaj so šťavou z citróna. Nechajte asi 5 minút pôsobiť a opláchnite.

Ďalšia rozjasňujúca maska, ktorá vám zaručí rozžiarenú blond vznikne kombináciou vaječného žĺtka a citrónu s nastrúhaným zemiakom. Naneste na vlasy a fénom vysušte. Nechajte pôsobiť 2-3 minúty a potom znova opláchnite a upravte.

Matné, krepovité vlasy bez života?

9. Cukrová voda

Ak sú vaše vlasy krepovité, skúste zmiešať asi jednu čajovú lyžičku kryštálového cukru s pohárom vody. Nalejte si trocha tejto cukrovej vody do dlaní a potom rukami prejdite po suchých vlasoch. Ostanú poddajné a budú držať, pretože ste v podstate práve vyrobili domáci sprej na vlasy!

10. Aspirín

Zvyšky laku na vašich vlasoch spôsobia, že budú matné. Odstrániť lak z vlasov je veľmi jednoduché. Stačí pridať rozdrvený aspirín do malého množstva šampónu a napeniť. 

Ďalšou fintou je sóda bikarbóna. Zmiešajte šampón s 1-2 lyžicami sódy bikarbóny a vmasírujte do vlasov. Upozornenie: Sódou bikarbónou sa viete zbaviť aj veľmi tmavej farby. Preto ju nepoužívajte na nedávno zafarbené vlasy.

11. Jablčný ocot

Jablčný ocot, to je tajomstvo lesklých vlasov! Zmiešajte lyžicu octu s 1/2 šálky vody. Ak je vôňa príliš silná, pridajte pár kvapiek pomarančového éterického oleja a zmes nalejte na vlhké vlasy. Prečešte si vlasy, nechajte zmes päť minút pôsobiť a potom ich opláchnite. Kyslosť v octe pomáha tomu, aby boli zase prirodzene lesklé.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: https://helloglow.co

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia