Husky zachránil život tohto bábätka: Našiel ho pod kríčkom

Husky zachránil život tohto
Ilustračné foto
Zdroj: WEST MIDLANDS POLICE
2021-06-09 00:30:00 |

Toľko pozornosti ešte nikdy nezažil. Husky menom Hel, ktorý si všimol počas prechádzky s pánom v parku pod kríčkom bábätko, je dnes veľkým hrdinom.

Terry Walsh sa v jeden aprílový deň vybral tak ako obvykle na prechádzku do jedného z parkov v britskom Birminghame so svojím huskym Helom. Zrazu pes narazil pod kríčkom na hromadu prikrývok. O chvíľu sa z toho miesta ozval detský plač. „Myslím, že  to bolo Helovo jemné šťuchanie a teplo jeho tela, čo novorodenca zobudilo,“ opísal Terry dramatické chvíle pre Birmingham live. Zistil, že v deke ja zabalené maličké chlapčiatko. Vďaka nemu sa novorodenec dostal rýchlo do nemocnice. Zdá sa, že Terry s Helom boli v správnej chvíli na správnom mieste, lebo chlapčekovi sa darí dobre. Pomenovali ho George (Juraj), lebo bol nájdený deň pred sviatkom sv. Juraja.

O osude Georga ešte nie je rozhodnuté, polícia pátra po jeho matke. Zverejnili aj jeho fotku, aby videla, akého krásneho synčeka opustila. "Oslovujem Georgovu matku. Momentálne ste mojou prioritou a musím sa skutočne ubezpečiť, že ste v poriadku. Nepoznám okolnosti Georgovho narodenia, ale ako rodič viem presne, ako šokujúce môže byť stať sa rodičom,“ uviedol krátko po Georgovom nájdení vo vyhlásení inšpektor detektív Neil Hunt. „Sme pripravení ponúknuť vám akúkoľvek pomoc a podporu, ktoré budete potrebovať. George je v bezpečí a v poriadku a vaše zdravie a pohoda je našou prioritou,“ vyzýva mamu, ktorá nechala drobčeka v parku.  

V snahe vypátrať ju zverejnili aj niekoľko fotiek mladej ženy vo veku okolo 20 rokov, ktorú videli pohybovať sa v blízkosti miesta činu asi pol hodiny pred Georgovým nájdením. Bohužiaľ, zatiaľ sa im ju nepodarilo identifikovať, aj keď výzvu zverejnili už viackrát. Najväčšie starosti majú všetci o jej zdravie, lebo Georga priviedla na svet mimo pôrodnice a nedostala žiadnu zdravotnú starostlivosť.

Ak sa matka nenájde, bábätko zrejme skončí v pestúnskej starostlivosti. Všetci sú vďační aspoň za to, že Hel ho našiel a zachránil mu tak život. Novorodenec by bez starostlivosti zabalený v deke pod kríkom dlho neprežil. „Väčší alebo iný pes s iným temperamentom by pokojne mohol prikrývku rozhrýzť alebo roztrhnúť a s bábätkom zaobchádzať ako s handrovou bábikou. Tiež ho mohli dohrýzť potkany alebo iné hlodavce,“ pripomenul hrdý Helov majiteľ Terry.

Päť minút slávy si užila aj ruská mačka Máša

Hrdinské činy zvierat nie sú až také ojedinelé. Najčastejšie sa s nimi stretávame u psov a mačiek. Možno si spomínate na ruskú túlavú mačku Mášu, ktorá zachránila pred šiestimi rokmi život novonarodeného dievčatka.

I keď dlhosrstá Máša nikomu nepatrila, láskaví ľudia ju kŕmili. Jednou z tých, ktorí sem-tam niečo mačke podhodili, bola aj Irina Lavrová. Keď jedného dňa išla vyniesť smeti, počula Mášu naliehavo mňaukať. „Je to veľmi pokojná a priateľská mačka, takže keď som počula ako mňauká, myslela som si, že sa pravdepodobne zranila. Normálne by prišla a pozdravila ma. Tentokrát sa ale ani nepohla. Tak som sa vybrala smerom k nej a viete si  predstaviť môj šok, keď som ju uvidela ležať v škatuli vedľa maličkého bábätka,“ opísala Irina. Tá hneď zalarmovala záchranku aj policajtov. „Bolo mi jasné, že materské inštinkty prevládli a Máša sa rozhodla dieťa chrániť. Našťastie, bolo dobre oblečené, malo aj čiapku a ten, kto ho tu nechal, pridal aj zopár plienok a mlieko."

Ako vtedy uviedol hovorca nemocnice pre Central European New. "dieťa bolo vonku iba pár hodín a vďaka mačke Máši ho táto skúsenosť nepoškodila." Od toho dňa bola Máša miláčikom všetkých v bloku a  stala sa najhladkanejšou a najrozmaznávanejšou mačkou v širokom ďalekom okolí.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: nypost.com, people.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia