Bettina bola neplodná: Tvrdí, že to zmenila táto jediná vec

Bettina bola neplodná: Tvrdí,
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-06-03 12:30:00 |

Keď Bettine lekári oznámili, že stať sa mamou je v jej prípade vysoko nepravdepodobné, cítila sa zúfalo. Dôvodom bol syndróm polycystických vaječníkov a endometrióza.

Bettina Campolucci Bordi (37) bola so svojím životom spokojná, ku šťastiu jej však niečo chýbalo. Konkrétne dieťa. Keďže ešte bola mladá, neplašila sa, že nevie otehotnieť a keď už otehotnela, potratila. Keď sa však objavili zmeny nálad, začali jej vypadávať vlasy, priberala a päť mesiacov sa nedostavila menštruácia i keď tehotenstké testy boli negatívne, vybrala sa k lekárovi.

Správa, ktorú jej oznámil, ju nepotešila. Dozvedela sa, že trpí syndrómom polycystických vaječníkov a endometriózou, čo znamená, že vlastného potomstva sa nedočká. „Pamätám si, že mi vyhŕkli slzy. Šokovalo ma, že to nejde len tak vyliečiť. Mať dieťa sa považuje za niečo samozrejmé a ja som mala len 25 rokov,“ hovorí dnes už 37-ročná žena.  

Bettina aj jej manžel sa postupne vzdali myšlienky na rodinu, no ona sa rozhodla zapracovať aspoň na zmiernení príznakov syndrómu polycystických vaječníkov a endometriózy, ktoré boli nepríjemné. Zmenila životný štýl a prešla na inú stravu.

Keďže v tom čase sa pohybovala v potravinárskom priemysle, veľa pracovala a jej strava nebola príliš zdravá. Zriekla sa mäsa a všetkých produktov živočíšneho pôvodu, tovar nakupovala iba na farmárskych trhoch a v obchodoch so zdravou výživou. Úplne prestala jesť polotovary a rôzne prísady. V práci dala výpoveď a začala sa venovať oblasti wellness, zbierala vegánske recepty a vytvorila si fanúšikovskú základňu, ktorej predvádzala svojej kuchárske umenie. Tvrdí, že po siedmich mesiacoch nového vegánskeho spôsobu stravovania a životného štýlu otehotnela.

„Spočiatku som bola zmätená a bála som sa, že sa niečo môže stať, napríklad spontánny potrat, ktorým som si predtým už prešla,“ spomína. Našťastie, tehotenstvo bolo takmer bezproblémové, no dva týždne pred pôrodom boli plné stresu. Dostala infekciu obličiek a skončila v nemocnici. Stihli ju vyliečiť a len čo ju prepustili domov, dostala pôrodné bolesti. „O hodinu už bola dcérka v mojom náručí,“ opisuje najkrajšie chvíle života. Bettina rozkošná dcéra má dnes už osem rokov.

 

„Je fantastické byť mamou, je to najťažšia práca v živote, ale zároveň najprínosnejšia. Myslím, že zmena životného štýlu bola výraznou súčasťou toho, že som bola schopná otehotnieť. Nešlo iba o jedlo, ale o všetko okolo toho. Začala som pravidelne cvičiť, užívala som aj viaceré výživové doplnky,“ pripomína a povzbudzuje aj ostatné ženy, ktoré trpia podobnými problémami, aby sa nevzdávali.

Bettina je dnes veľmi spokojná. Na svojej webovej stránke učí ostatných variť, vydáva kuchárske knihy s vegánskymi receptami a vedie rôzne kurzy. Najmä jej však milujúcou mamou, ktorá vie, že mať dieťa nie je úplne samozrejmé.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia