Spomienky na detstvo: Týchto pár vecí sa oplatí odložiť!

Spomienky na detstvo: Týchto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-06-01 00:30:00 |

Nemusí to byť práve porcelán po babičke, no myšlienka zachovať pre ratolesť zopár drobností, ktoré ju raz vrátia do detstva, nie je vôbec na zahodenie...

Každý je iný. Kým niektorí rodičia majú odložený prvý cumeľ, prvé vlásky, prvé papučky, prvú fľašu na mlieko či prvú hrkálku dieťaťa, ďalší neodkladajú vôbec nič. Odkladať takmer všetko a potom to dieťaťu predkladať pri každej oslave, nútiť ho do spomienok pri kope starých hračiek, kúskov oblečenia, stovkách výkresov zo škôlky a školy je zbytočné. Môžete si byť takmer istí, že dieťa vám za takúto zbierku vďačné nebude. Zopár vecí by ste však zachovať mali ako pamiatku na vás a na detstvo vášho potomka. Ak to nepreženiete, bude to milá spomienka.

Vyberte také kúsky, ktoré je ľahké uskladniť, netreba sa o ne nejako špeciálne starať a predsa dokážu majiteľa vrátiť o nejaké roky naspäť. Určite sa naskytne špeciálna príležitosť, keď budete môcť dieťaťu tieto „poklady“ odovzdať – napríklad pri oslave jeho 18-tych narodenín, pri nástupe do prvého zamestnania, pri príležitostí promócie, pri svadbe alebo pri narodení vášho prvého vnúčaťa. Ponúkame vám niekoľko nápadov, ktoré by mohla „truhlica detstva“ obsahovať.

Vaša svadobná fotka v klasickej tlačenej podobe

Digitálne fotky sú fajn, ale držať v ruke ozajstnú fotku je predsa len niečo iné.

 

Sentimentálny šperk

Môže to byť prsteň, ktorý ste dostali 15-te narodeniny alebo k birmovke. Prípadne odložte bižutériu, s ktorou máte spojené pekné spomienky. Hodnota spočíva v citovej hodnote, nie v tom, koľko to stálo.

 

Pokladničný doklad s dátumom

Môžeme vám zaručiť, že dieťa sa zasmeje, keď sa pozrie na sumu, ktorá bude na ňom svietiť. Áno, áno, liter mlieka stál v roku 2021 „iba“ 70 centov. Benzín vyšiel plus mínus na 1,30 eura a do kina sme chodili za  5 eur. Úplne výnimočné by bolo, keby ste mali odložený pokladničný doklad zo dňa, keď sa dieťa narodilo. 

 

Noviny z dňa narodenia dieťaťa

Prečítať si, čo sa dialo a o čom písali v novinách, keď sa človek narodil, je jednoducho zážitok.

 

Fotka, na ktorej ste po prvýkrát spolu

I keď máte určite stovky spoločných fotiek, iba jedna je tá PRVÁ spoločná.

 

Drobnosť, ktorá zhmotňuje detstvo

Môže to byť niektoré z „umeleckých“ diel, ktoré ratolesť vytvorila v detstve alebo jeden, maximálne dva výkresy, ktoré vám prirástli k srdcu, žiacka knižka z prvej triedy alebo zošit s prvými písmenkami. Len neupadajte do sentimentálnosti a nenaložte plnú škatuľu starých zošitov, zápisníčkov, výkresov a podobne.

Najobľúbenejšia kniha dieťaťa

Ide o praktickú vec – raz ju využije pri svojich deťoch.

 

Psia známka, ktorú nosil chlpáč alebo fotka zvieracieho miláčika

Pripomenúť dieťaťu rozkošného štvornohého maznáčika, ktorý s ním prežil detstvo alebo odložiť fotku s korytnačkou či škrečkom je fajn. Boli súčasťou jeho detstva...

 

Fotogaléria

gettyimages.com, kik-textilien.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia