Sarah sa naučila milovať svoje nedokonalé telo: Čo radí novým mamám?

Sarah sa naučila milovať
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/ thebirdspapaya
2021-05-19 12:05:00 |

Sarah Nicole Landry získala obrovskú popularitu svojou bezprostrednosťou, osviežujúcou úprimnosťou a odvahou pri opisovaní zmien tela po pôrode.

Kanaďanka Sarah Nicole Landryová (36) z Ontária sa s tým veru nekašle. Nádherná žena a štvornásobná mama sa nehanbí ukázať, čo s jej telom porobili pôrody. Posledné dieťatko, dcérku Lemmie, priviedla na svet pred štyrmi mesiacmi a to ju inšpirovalo k spísaniu zoznamu, čo by mala mať budúca mama pripravené na obdobie bezprostredne po pôrode, aby si ho uľahčila.

Už predtým na svojom instagramovom profile zdieľala fotky svojho popôrodného tela. Rovnako, ako každá žena, aj ona túži vyzerať čo najlepšie, no každý pôrod sa na jej krivkách a koži podpísal. Spočiatku ju zmeny, ktoré sa jej vôbec nepáčili, trápili, no časom pochopila, že musí zmeniť svoj prístup. Zmierila sa s tým, že aj keď pohybom a vyváženou stravou sa dokáže zbaviť kíl navyše, celulitídy a strií sa nezbaví. Rozhodla sa preto inšpirovať ďalšie ženy, aby sa začali milovať také, aké sú a svoju hodnotu nehľadali v dokonalom tele, ale v srdci.

Prednedávnom zverejnila naozaj veľmi úprimný zoznam zmien, ktorými prechádzalo jej telo týždeň po pôrode najmladšej dcérky. Čo obsahuje? 

Peri fľaša

Táto pomôcka nie je u nás veľmi známa, no Sarah si ju nevie vynachváliť. Je to vlastne malá striekacia fľaša, ktorá slúži ako ručný bidet. Použitie takejto fľaše je veľmi jednoduché – treba ju iba naplniť,  nasmerovať na miesto, ktoré chcete vyčistiť, a stlačiť ju. Ak nemáte nič podobné k dispozícii, po každej potrebe choďte v prvých dňoch po pôrode do sprchy.

„Peri fľaša je najbezpečnejším spôsobom, ako sa očistiť po použití toalety po vaginálnom pôrode, lebo túto oblasť budete mať opuchnutú, boľavú a otvorenú pre infekciu,“ súhlasí aj doktorka Christina Dothager.

Mäkký toaletný papier

Toaletný papier používajte v prvých dňoch iba na priloženie, nie na utieranie, aby ste sa vyhli infekcii. Bezprostredné popôrodné obdobie je časom, keď je veľmi žiadúce investovať do kvalitných vecí a kúpiť si zopár kotúčikov mäkkučkého toaletného papiera určite vašu peňaženku nezruinuje.

Sedavé kúpele

Ak vás telo bolí aj po niekoľkých dňoch od pôrodu alebo trpíte hemoroidami, urobte si láskavosť a doprajte si sedací kúpeľ. Je to veľmi upokojujúce a môže vám veľmi uľaviť.

Ľadové obklady

Jednoducho je to tak! Mať dieťa bolí. Ak ste rodili prirodzene, uľaviť vám môže ľadový obklad. Ak nemáte k dispozícii nič iné, fungovať bude aj vrecko s mrazeným hráškom.

Popôrodné vložky

Je normálne, že žena po pôrode vylučuje nejaký čas zmes krvi a výstelky maternice. Môže to trvať až šesť týždňov. Ideálne je používať špeciálne popôrodné vložky z vysoko savého materiálu, ktoré sú omnoho lepšou voľbou ako klasické menštruačné vložky.

Popôrodná bielizeň

Existuje veľa možností, najčastejšie čerstvé mamy siahnu po sieťovanej spodnej bielizni, ktorú neskôr vymenia za kvalitnú bavlnenú. Zabudnite na tangáče či nohavičky z rôznych syntetických materiálov.

Veľa vody a vlákniny

Veľa mám po pôrode sa trápi s vyprázdňovaním, inkontineciou a hemoroidami. Niekedy je to beh na dlhé trate, no určite je viac ako potrebné byť stále dostatočne hydratovaná a dopriať si potraviny s vysokým obsahom vlákniny, teda ovocie, zeleninu a celozrnné výrobky.

Krém na bradavky

Dojčenie môže byť ťažké a veľa čerstvých mám sa trápi s popraskanými a boľavými bradavkami. Vhodný krém by vám preto nemal chýbať.

„Najdôležitejšou súčasťou všetkého z toho je samozrejme trpezlivosť a láskavosť k sebe,“ dodáva Sarah,.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia