Prečo prepichnutie uší u dieťaťa nemusí byť dobrý nápad?

Prečo prepichnutie uší u
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-05-14 16:30:00 |

Podľa Americkej pediatrickej akadémie by rodičia mali počkať, kým ich deti dovŕšia najmenej 6 mesiacov, a potom im dať prepichnúť ušká. Ide o jednu z najdiskutovanejších tém medzi rodičmi, no nemožno poprieť, že má niekoľko nevýhod.

Bez ohľadu na vek, prepichnutie uší nie je úplne bez bolesti. Aby toho nebolo málo, hrozí začervenanie miesta, ktoré je navyše citlivé, ako sa píše na brightside.me. Treba dať veľký pozor na to, aby sa dieťa nedotklo čerstvo napichnutej náušnice. Bohužiaľ, niekedy to ťažko ustriehnuť. Deti sú samy o sebe nepredvídateľné, takže ľahko k tomu môže dôjsť, potiahnu si náušnicu a nasleduje nepríjemná bolesť a podráždenie.

Vaša voľba, s ktorou nemusia súhlasiť

Aj keď je to na rodičoch, či sa rozhodnú dieťaťu prepichnúť uši alebo nie, existuje riziko, že keď dieťa vyrastie, nebude sa mu to páčiť. Lepšou voľbou je nechať ho, aby sa samo rozhodlo, keď bude staršie. Navyše, v staršom veku sa bude vedieť dokázať o svoje prepichnuté ucho postarať.

Je to trvalé

Hoci to tak nebýva zakaždým, niekedy by prepichnuté ucho mohlo zjazviť ušné tkanivo a urobiť tak dieru natrvalo. To môže byť problém, ak vaše dieťa vyrastie a nebude sa mu to páčiť.

Hrozí rozvoj infekcií

Aj keď piercingy a náušnice do uší zohľadňujú všetky preventívne opatrenia, hrozí riziko vzniku infekcie, pokiaľ sa o ne nebudete správne starať. Ak ucho nečistíte podľa pokynov odborníka, môžu sa objaviť bolesti, výtoky a opuchy a môže to viesť dokonca k tvorbe keloidu. Odporúča sa neodstraňovať piercing najmenej 6 týždňov po zavedení.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia