Mama Shelly využila pandémiu a rapídne schudla: Ako sa jej to podarilo?

Mama Shelly využila pandémiu
Ilustračné foto
Zdroj: YouTube/wkyc.com
2021-05-11 00:30:00 |

Dvojnásobná mama Shelly Tessean z Ohia žila, až na jednu vec, úžasný život. Trápilo ju, že vždy bojovala s nadváhou. Až zmena životného štýlu počas pandémie všetko zmenila.

Keď bola mladšia, držala niekoľko diét. Hoci sa jej vždy podarilo schudnúť, netrvalo dlho a kilá opäť nabrala späť. K chudnutiu je neprispeli ani dve tehotenstvá, po nich zostala ešte väčšia. Vyhovárať sa však na deti niekoľko rokov nepovažovala za správne. Shelly (48), ktorá je už 23 rokov vydatá za svoju lásku zo strednej školy Ryana a vychovávajú spolu syna a dcéru, sa rozhodla raz a navždy to zmeniť. „Naozaj si myslím, že dosiahnuť tento cieľ mi pomohla práve pandémia. Ako pracujúca z domu som mala pod kontrolou svoje stravovacie návyky, nechodila som do spoločnosti a tak ma nelákali všetky tie vonkajšie rozptýlenia," uviedla.

Za prvé tri týždne schudla 8,5 kg a celkovo sa jej pri zmene stravovacích návykov podarilo zhodiť 43 kilo. Shelly sa pustila aj do cvičenia, no základom bola výživa. Z jej stravy zmizli sladkosti, mliečne výrobky aj polotovary. Sústredila sa na bielkoviny, zeleninu a z ovocia si dopriava iba jablká, pomaranče a bobuľové ovocie. Cieľom Shelly je zhodiť celkovo 45 kg a začať budovať svalovú hmotu. „Existuje niekoľko fotiek, pri pohľade na ktoré ani ja sama neverím, že som na nich ja,“ hovorí.

Shelly pred štyrmi rokmi prišla o milovaného otca, s ktorým si bola viac ako blízka a smútok zaháňala tzv. emočným stravovaním. Pribrala viac ako kedykoľvek predtým. Spočiatku jej bolo jedlo útechou, ale teraz pri pohľade na svoje fotky v tom čase, sa stalo pre ňu inšpiráciou.  „V deň, keď som sa narodila, otecko dal mojej mame prsteň s rubínmi a diamantami. Po tom, ako zomrel, mi ho mama darovala, ale nikdy som ho nemohla nosiť, pretože moje prsty boli príliš bacuľaté. Teraz ho nosím,“ pochválila sa. Ako povedala, urobí všetko pre to, aby tento špeciálny šperk mohla nosiť aj naďalej.

To, že si počas pandémie nemohli vyskúšať nové oblečenie, bola jej hlavná výzva. Teraz s potešením zistila, že prešla z veľkosti 54 na veľkosť 42. Pokračuje v udržiavaní nového životného štýlu. Jej zmena bola taká extrémna, že v obchode jej manžel kráčal priamo oproti nej a neuvedomil si, že je to ona. „Len tak na mňa pozrel a kráčal ďalej. Až keď som ho oslovila, otočil sa a došlo mu to.“ Shelly je inšpiráciou aj pre syna a dcéru, ktorí si začali dávať na stravu väčší pozor. „Už nikdy sa nevrátim späť, chcem kráčať dopredu. Moje nové ja mám oveľa radšej a môj život je naozaj krásny,“ dodala.

Fotogaléria

YouTube.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia