Geniálny trik otca, ako odnaučiť dieťa pýtať sa stále "Prečo?"

Geniálny trik otca, ako
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-05-10 12:30:00 |

Detská zvedavosť nepozná hranice. Niekedy sa treba obrniť dávkou trpezlivosti, keď sme často bombardovaní neutíchajúcou spŕškou otázok od detí vrátane: „Prečo?“ Tento otecko vie, čo vtedy robiť!

V určitom veku to príde u každého dieťaťa. Začne sa naliehavo a s obrovskou jednoznačnosťou spytovať „Prečo?“. Hoci to môže znieť rozkošne, inak sa na to pozerajú rodičia, ak tá otázka padne aj niekoľkokrát za deň. Vtedy už treba len jediné. Nestratiť trpezlivosť. Alebo poznať trik otca, vďaka ktorému jeho dcéra prestala pokladať túto otázku donekonečna.

Jednoduchá reakcia, ktorá funguje

Používateľ sociálnej siete Reddit požiadal ľudí, aby sa podelili s ostatnými o najefektívnejšie psychologické triky, aké kedy použili pri odúčaní detí klásť neustále otázku "Prečo?" Jeden tip nadchol množstvo rodičov a možno by sa hodil aj vám!

„Moja najmladšia štvorročná dcéra sa dostala do fázy, kedy sa stále pýtala ´Prečo?´ Najlepším spôsobom, ako deti prinútiť, aby s tým prestali, je opýtať sa ich ´Nie som si istý, čo myslíš?´ Tak si odpovedia na vlastnú otázku a vy im zároveň dáte odozvu, že je zaujímavé to, čo sa pýtajú," poradil. Na prvý pohľad úplne jednoduchá reakcia, no skutočne účinná. Odozvy na tento trik boli väčšinou pozitívne. Jednoduchý trik si okamžite získal svojich priaznivcov!

Ďalšie tipy

Je tu však ešte iný, účinný tip, ktorý sa tiež objavil medzi odpoveďami. „Moja priateľka odpovedala už na siedmu po sebe idúcu otázku „Ale prečo?´ spôsobom ´Prečo nie?´. Jej tón hlasu bol však pokojný a radostný. Po chvíli sa synček začal vypytovať,“ napísal iný otecko.

Ďalší používateľ Redditu napísal: „Prinútil som svoje štvorročné dieťa, aby sa pýtalo celou vetou namiesto obyčajného ´Prečo?´“. Vďaka tomu sa musí drobec pozastaviť a premýšľať nad otázkou, viac sa  zapojí do rozhovoru a vymaní sa z neustálej slučky prečo-prečo-prečo.

Rodičia sú nadšení. "Áno, funguje. Je to zázrak! Moja dcéra sa zrazu po obrovskom množstve otázok na druhý deň spýtala: ´Oci, prečo sa stále pýtam prečo? Iba som na ňu pozeral á snažil som sa zadržať v sebe slzy šťastia," napísal jeden otecko, ktorý už mal otázky Prečo naozaj plné zuby. 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia