Keď rodičia zistili, že ich bábätko malo koronavírus, utiekli z nemocnice

Keď rodičia zistili, že
Zdroj: gettyimages.com
2021-05-07 00:30:00 |

Niekedy ľudia v stresovej situácii reagujú úplne nelogicky. Stáva sa. To, čo urobili rodičia zomretého dvojmesačného bábätka v Indii, je však naozaj nepochopiteľné.

India, ktorá zaznamenáva rekordy v počte nakazených a úmrtí na koronavírus, je na kolenách. Psychika ľudí je ťažko skúšaná. Strach, v ktorom žijú, má na svedomí veľa tragédií a nepochopiteľných reakcií. Svetové médiá informujú o čerstvých rodičoch z indického regiónu Jammu, ktorí priniesli v nedeľu do nemocnice svoje dvojmesané bábätko v zlom zdravotom stave. Drobček mal od narodenia problémy so srdiečkom a ďalšie komplikácie. Ako pre India Today uviedol lekár Dara Singh, dieťatko zomrelo v ten istý  večer o 20.00 na zástavu srdca.

Testy ukázali, že bábätko malo aj koronavírus. Lekári požiadali aj rodičov, aby sa dali otestovať. Nevedno, či sa toho tak zľakli, no namiesto toho z nemocnice utiekli a nereagujú ani na telefonáty. Nikto netuší, kde sa nachádzajú. Telíčko ich dieťatka je zatiaľ uložené v márnici. Je možné, že sa zľakli nákazy alebo išlo o skratové konanie. V tom prípade by sa však po prvotnom šoku pravdepodobne v nemocnici prihlásili, aby sa sami dali otestovať a tiež, aby sa mohli so svojím bábätkom v rámci možností dôstojne rozlúčiť.

 

 

India v posledných dňoch zaznamenáva tisícky úmrtí na ochorenie COVID-19 a stotisícky nových prípadov tejto nákazy. Celkový počet obetí v krajine stúpol na vyše 230-tisíc Od začiatku pandémie India zaznamenala viac ako 21 miliónov nakazených. Nový nárast nasleduje po niekoľkých dňoch klesania v počte prípadov, ktoré vo vláde vyvolalo nádej, že nedávne katastrofické šírenie nákazy sa možno zmierňuje. Prudký nárast v prípadoch infekcie hlásený od konca marca spôsobil preťaženie nemocníc na mnohých miestach krajiny, pričom nastal katastrofálny nedostatok lôžok, liekov a kyslíka.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia