Nočná mora: Mama zabudla, že porodila!

Nočná mora: Mama zabudla,
Ilustračné foto
Zdroj: leaderlive.co.uk
2021-04-20 00:30:00 |

Keď sa dozvedela že čaká bábätko, nemohla byť šťastnejšia. Tehotenstvo však bolo vysoko rizikové a do toho sa ešte ohlásil Covid-19.

Manželský pár Charlene Jones (35) a Daniel Edwards (36) zo Severného Walesu sa tešili na ďalší prírastok do rodiny. Doma už mali tri deti: 15-ročnú dcérku Megan, 11-ročného Tomasa a 4-ročného Freddieho. Posledné tehotenstvo však mamu riadne potrápilo a od začiatku sa stretávala s problémami. „Prvých 16 týždňov stále nebolo jasné, či bude nutné tehotenstvo ukončiť, či bábätko prežije, zomrie pri pôrode alebo bude žiť iba krátko,“ povedala Charlene. Našťastie, zlé predpovede sa nakoniec nepotvrdili, no veľkú časť tehotenstva strávila v nemocnici, lebo drobček sa málo hýbal a ona trpela neustálymi bolesťami, píše leaderlive.co.uk.  

Po niekoľkom prijatí do nemocnice Wrexham Maelor vlani v novembri jej vyšiel pozitívny test na Covid, no pri opakovanom testovaní už bola negatívna, tak sa lekári domnievali, že infekciu prekonala.  Opäť ju pre veľké bolesti prijali do nemocnice 19. decembra a zistili, že srdcová frekvencia dieťatka je veľmi vysoká. Lekári nemali veľa možností a 23. decembra predčasne porodila urgentným cisárskym rezom. Na svet priviedla krásneho chlapčeka menom Harri. Po dvoch dňoch šťastia ochorela na koronavírusový zápal pľúc. Skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti, kde ju priviedli do umelého spánku. Medzitým ochorel aj jej manžel Daniel.

„Nepamätala som si na nič. Keď som sa 4. januára prebudila na jednotke intenzívnej starostlivosti, rozmýšľala som, čo sa stalo,“ spomína a znie to ako príbeh zo sci-fi filmu. „Nepamätala som si, že som mal pozitívne testy na Covid, a pýtala som sa personálu, prečo som tu. Povedali mi, že som mala zápa pľúc a mala som veľké šťastie, že žijem,“ doplnila. Jej stav bol naozaj vážny, skončila na ventilátore, no liečba našťastie zabrala.

Choroba akoby jej vymazala pamäť. Vôbec si nepamätala, že porodila a že dokonca dva dni strávila so synčekom. Netušila, ako bábätko pomenovala, koľko vážilo či meralo. Spočiatku chlapček skončil u jej švagrinej, ako aj ostatné deti, lebo manžel Daniel sa musel tiež doliečiť. Potom si ho zobral domov a vďaka fotkám a  videám, ktoré Charlene posielal do nemocnice, sa jej spomienky začali trochu vracať. Veľmi sa obávala o puto s drobčekom. Nemocnicu opustila 13. januára po tom, ako sa musela naučiť jesť, rozprávať a znovu chodiť. Rehabilitácia postupovala našťastie rýchlo a ona bola plná odhodlania vrátiť sa k svojej rodine. Zvítanie s deťmi bolo viac ako dojímavé, lebo tých pár týždňov, ktoré mali za sebou, bolo ako zlý sen. 

Medzitým sa skomplikoval zdravotný stav Harriho, ktorý trpel neustálymi hnačkami. Skončil na detskom oddelení nemocnice, kde mu diagnostikovali tiež Covid. Našťastie okrem hnačky a príznakov prechladnutia nemal žiadne vážnejšie problémy. Samozrejme, teraz musí byť sledovaný viacerými odbornými lekármi, aby choroba nezanechala na jeho zdraví vážne stopy.

Charlene sa už cíti tiež omnoho lepšie, no stále sa zadýchava a býva omnoho viac unavená ako pred tým. Hovorí, že je to iné ako bežná únava zo starostlivosti o deti. Dokona jej bola diagnostikovaná určitá forma depresie a úzkosti, čím nikdy predtým netrpela. Charlene verí, že aj jej príbeh osloví tých, ktorí pandémiu stále neberú vážne. „Niektorí ľudia si stále myslia, že Covid je vtip, ale musia vedieť, že je skutočný. Skoro som prišla o život,“ dodáva.

Fotogaléria

leaderlive.co.uk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia