Mama Samantha si chcela splniť sen, plastika pŕs ju takmer zabila

Mama Samantha si chcela
Ilustračné foto
Zdroj: Caters News Agency
2021-04-15 00:30:00 |

Dúfala, že plastika brucha a prsníkov v prepočte za vyše 11 500 eur, ktorú podstúpila v Mexiku, zmení jej život k lepšiemu. Nestalo sa...

Trojnásobná mama Samantha (28) z Veľkej Británie zúfalo túžila dostať svoje telo do podoby, v akej by ho mohla mať rada. Rozhodla sa pre chirurgický skrášľovací zákrok pozostávajúci zo zmenšenia brucha, liposukcie a úpravy prsníkov s vložením nových implantátov v Mexiku, kde to vyjde lacnejšie. Keď tam v marci cestovala, bola plná očakávaní. Realita však bola horšia ako zlý sen, píše dailymail.co.uk.

 Keby Samantha tušila, čo všetko ju čaká, nikdy by zákrok neabsolvovala. „Po troch pôrodoch, z toho dvoch cisárskymi rezmi, som nenávidela svoje telo. Ani predtým som nemala krásne brucho a bola to jedna z mojich najväčších neistôt v živote. Vždy som vedela, že si dám po pôrodoch telo vylepšiť a roky som šetrila. Nikdy som sa necítila sexi a vedela som, že jediný spôsob, ako to zmeniť, bude chirurgický zákrok,“ vysvetlila nešťastná Samantha dôvody, ktoré ju viedli k operácii.

Najstarší Samanthin syn má 13 rokov, mladší sedem a najmladšia dcérka 10 mesiacov. Keď si bola istá, že viac detí mať nechce, začala hľadať vhodného chirurga. „Strávila som asi päť mesiacov prieskumom, kým som našla chirurga, o ktorom som sa rozhodla, že ho chcem. Písala som si so ženami, ktoré operoval a ich recenzie boli pozitívne, tak som sa uňho objednala,“ opísala. Všetko dohodli online a začiatkom marca odcestovala do Mexika. Konzultácia bola podľa nej úžasná a lekárovi úplne dôverovala. Po takmer deväťhodinovej operácii sa však cítila veľmi zle. Napriek tomu ju prepustili do tzv. zotavovacieho domu. „Do dvoch dní po operácii som sa začala cítiť tak zle, že som myslela, že zomriem. Nemohla som chodiť ani jesť a moja tvár a telo boli sivé,“ hovorí. Opäť ju prijali do nemocnice. Po upozornení, že jej začali černieť bradavky, bola uistená, že ide iba o hromadenie krvi v nich.

ˇVrátila som sa do zotavovne, mala som však návaly horúčav a búšenie srdca. Zotavovanie som dokumentovala na sociálnych sieťach a keď som zverejnila snímku časti svojej bradavky, dostala som záplavu správ, že ide o nekrózu (odumieranie tkaniva),“ hovorí o tom, ako jej vlastne sociálne siete zachránili život. Bradavka bola už nielen čierna, ale aj veľmi stvrdla a aj celé okolie začalo vyzerať veľmi divne. Opäť volala lekárovi, ktorý ju prijal vo svojej kancelárii. Keď mu povedala o podozrení na nekrózu, dal jej lokálne anestetikum  a tvrdí, že jej začal rezať prsník priamo v kancelárii. „Povedal mi, že najlepšie bude, keď odreže odumreté tkanivo hneď a že ak to urobí, uzdravím sa. Veľmi som mu túžil uveriť a vyriešiť tento problém,“ spomína ešte doteraz vydesená žena. Keďže bola sobota a ona mala zaplatený let do Británie v stredu, chcela tomu veriť. I keď sa jej v okolí prsníka objavovali stále nové čierne miesta, rozhodla sa vrátiť domov. Keďže jazvy na pravom prsníku vyzerali veľmi „čudne“, odfotila ich a poslala lekárovi, že sa jej to nezdá v poriadku. „Uistili ma, že to vyzerá úplne normálne.“

Po príchode domov, keď sa išla osprchovať, všimla si, že namiesto prsníka jej z hrude visí kus ružového mäsa a implantát je úplne odhalený. V panike volala na pohotovosť. Keď ju zbadal chirurg v nemocnici, zostal v úplnom šoku. On, ani jeho kolegovia „nič podobné v živote nevideli“ a povedali jej, že potrebuje urgentnú operáciu, ktorá je „otázkou života alebo smrti“.  Prišla o veľkú časť tkaniva, no lekárom sa podarilo zachrániť jej kúsok bradavky, ktorou zvyšky prsníka uzavreli.

„Je to len niečo vyše týždňa, čo som prišla o prsník a všetko mi to ešte len dochádza. Ako môžem skryť, že mám iba jeden prsník?“ pýta sa nešťastná žena. „Nemôžem ani držať na rukách svoje dievčatko a mám záchvaty paniky, lebo som myslela, že zomriem,“ hovorí. Samantha sa nedokáže sama o seba postarať, ku všetkému potrebuje partnera. „Celú vec veľmi ľutujem. Dala som všetky ušetrené peniaze na to, aby som si zničila život,“ dodáva. I keď to dopadlo veľmi zle, Samantha je vďačná, že žije a môže byť so svojimi deťmi.

„Dúfam, že môj príbeh umožní ostatným uvedomiť si komplikácie, ku ktorým môže prísť pri kozmetickej chirurgii. Po vlastnej skúsenosti by som varovala pred operáciou v zahraničí, pretože iné krajiny majú veľmi odlišné lekárske normy. Aj keby ma to stálo viac, už by som sa určite dala operovať doma. Radšej by som dlhšie šetrila,“ hovorí. To ju aj čaká, lebo si potrebuje našetriť na rekonštrukciu zbabraného prsníka. Ak by mohla vrátiť čas, už by podľa vlastných slov žiadny zákrok neabsolvovala. Uvedomila si, že krása človeka nie je v telesnej schránke, ale vo vnútri. V jej prípade je však už neskoro a jediné, čo môže urobiť, je podstúpiť ďalšiu operáciu, aby jej telo bolo aspoň ako-tak symetrické. Peniaze zháňa aj prostredníctvom stránky GoFundMe, ktorá pomáha získavať ľuďom peniaze od darcov z celého sveta.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia