Mama ukázala brucho po pôrodoch: Ani jednu striu neľutujem

Mama ukázala brucho po
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-04-08 09:30:00 |

I keď niektoré ženy sa môžu aj po pôrode pýšiť pekným bruchom, mnohým mamám zostanú na pôrod spomienky v podobe strií či ochabnutej kože.

Podobne je na tom aj mama Nisha. Zahodila hanbu a ukázala ako vyzerá brucho ženy, ktorá priviedla na svet tri deti. Kým pred pôrodmi ho mala pevné a ploché, potom jej z neho zostala jedna veľká neforemná hmota. Priznáva, že rovnako ako pre množstvo ďalších žien, ani pre ňu to nebolo jednoduché a trpela pre to. „Bol to obrovský rozdiel a bolo to pre mňa ťažké,“ hovorí úprimne. „Každý pohľad do zrkadla sa mi hnusil,“ netají svoje pocity.

Keďže medzi deťmi nemá veľké rozdiely, koža dostala riadne zabrať. Po pôrode najmladšej dcérky sa jej rozostúpili brušné svaly, to znamená, že sa u nej prejavila diastáza. Výsledkom bolo neforemné brucho s ovisnutou nepružnou kožou a množstvom strií.

Dostala sa do stavu, že začala trpieť depresiami. „Odmietala som sa zmieriť s tým, že takto už budem vyzerať navždy,“ povedala. Nisha si bola vedomá toho, že do pôvodného stavu sa už nedostane, no rozhodla sa zmeniť to. Začala na sebe pracovať, upravila stravu a cvičila. Ovisnutej koži po diastáze sa však ani takto zbaviť nedá a aj keď brucho bolo omnoho pevnejšie, ovisnutá koža zostala.

Jediným riešením bola plastická operácia, ktorú Nisha podstúpila. Cítila sa po nej omnoho lepšie, no ani plastika zázraky nedokázala. Trojnásobná mamina sa však cíti omnoho lepšie. „Perfektné to nie je, ale rozdiel je obrovský. Som spokojná a cítim sa konečne pekná. I keď sa vám to možno zdá desivé a poviete si, že radšej deti nikdy mať nebudete, nebojte sa toho. Všetko si vyberá svoju daň. Aj keby som mohla, nikdy by som nevrátila nič späť, svoje deti milujem a išla by som do toho znova,“ tvrdí.

Nisha pripomína, že nie každá žena musí mať po pôrode ovisnuté a nepekné brucho. Mnohé sa vrátia do pôvodnej formy a nikto by nepovedal, že majú za sebou jeden, dva či viac pôrodov.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia