Manželia sú závislí na deťoch: Chcú ich mať 105!

Manželia sú závislí na
Ilustračné foto
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CLpwxPqHO5r/
2021-03-17 10:30:00 |

Do rodiny Rusky Christiny (23) a jej manžela, tureckého milionára Galipa (56), pribudlo za posledných 10 mesiacov 10 detí. To je však podľa nich iba zlomok plánovaného počtu.

Nie, Christina nie je žiadnym zázrakom prírody. Biologické dieťa má iba jedno – dcérku Viky, ktorú porodila ako 17-ročná, keď ešte nebola so svojím súčasným manželom, magnátom v oblasti dopravy a majiteľom hotela Galipom. Stretla ho ako slobodná mama na dovolenke v gruzínskom Batumi nazývanom aj "Las Vegas v Čiernom mori“. Galip sa do Christiny zamiloval na prvý pohľad. „Je to s ňou krásne, na perách má vždy úsmev, zároveň je plachá a tajomná. Je to žena, akú som vždy chcel, neobrúsený diamant s čistým a láskavým srdcom,“ opisuje ju aj po čase.

Obaja veľmi rýchlo zistili, že túžia po veľkej rodine, aj keď Galip už mal v tom čase dospelé deti. Hneď začali na tom pracovať. Porodiť vyše 100 detí však nie je reálne, tak sa rozhodli, že si ich nechajú vynosiť. Prvé bábätko, chlapček Mustafa, prišiel na svet vlani v marci a odvtedy im náhradné mamy porodili ďalších deväť detí. Zatiaľ poslednou členkou rodiny je Olivia, ktorá sa narodila 16. januára 2021. „Neviem, koľko ich nakoniec bude, ale určite sa neplánujeme zastaviť na desiatke,“ povedala Christina médiám.

Vďaka tomu, že Galip je nesmierne bohatý, každá náhradná mama dostala za pôrod 9 707  dolárov. Gruzínsko, kam sa Christina s dcérkou za Galipom prisťahovala, povoľuje náhradné materstvo od roku 1997, ak ide o heterosexuálne zosobášené páry. Dieťa, ktoré sa narodí, automaticky ide k ľuďom, ktorí poskytli genetický materiál na počatie, a náhradníčka nemá žiadne práva. Vyberajú sa iba mladé ženy, ktoré už majú za sebou aspoň jedno tehotenstvo a prejdú prísnou kontrolou, či netrpia nejakými závislosťami alebo chorobami. Dostávajú psychologické poradenstvo, aby bola istota, že sú na výzvu porodiť dieťa cudzím ľuďom dostatočne pripravené.

Starostlivosť o veľkú rodinu s deťmi v takmer rovnakom veku nie je med lízať. Ako však Christina tvrdí, ona zaviedla prísny režim a zvládajú to.  Všetky deti spia každú noc od 20.00 do 6.00, na tejto rutine ako rodičia trvajú. Pri výchove im pomáhajú pestúnky, ktoré vedú o každom dieťatku denník.  

Musia si vydýchnuť

V súčasnosti sa Christina a Galip rozhodli pre prestávku, aby deti trochu podrástli a v ceste za veľkou rodinou budú opäť pokračovať. Christina nevylučuje ani to, že niektoré deti privedie na svet aj ona sama, no nateraz to považuje za nepraktické. „Nie sme pripravení hovoriť o konečnom počte. Všetko má svoj čas,“ uviedla.

I keď s výchovou jej pomáhajú opatrovateľky, Christina tvrdí, že aj ona osobne sa snaží tráviť s deťmi čo najviac času a väčšina každodenných aktivít okolo nich je na jej pleciach. Pripustila tiež, že starostlivosť o taký veľký počet detí naraz je ťažšia, ako si myslela.

„Každú opatrovateľku pri uchádzaní o zamestnanie učím samostatne - amatérska činnosť nie je povolená, výchova detí sa riadi striktne podľa mojich pokynov,“ zdôraznila. Ona rozhoduje o tom, čo deťom môžu opatrovateľky čítať, v akom poradí a ako dlho to má trvať. Rovnako má prísny postup pri zaobchádzaní s deťmi, ktoré plačú. „Ak dieťa začne plakať, zakazujem ho brať na ruky,“ povedala. Deti majú iba domáce jedlo, polotovary neprichádzajú do úvahy. „Dostávajú ho striktne na gramy - ani o gram viac, ani o gram menej.“ Vyžaduje tiež, aby pestúnky odfotili špinavú plienku každého dieťaťa, aby sama zhodnotila, či má stolica dobrú farbu a konzistenciu. 

Po tom, ako uložia všetky deti k spánku, Christina s Galipom relaxujú pri pozeraní filmov. Ako Christina dodala, najstaršia dcérka Viky, ktorá má sedem rokov, jej často pomáha pri deťoch, lebo ju to baví.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia