Privítajte jar vlastnou malou záhradkou: Ako na to?

Privítajte jar vlastnou malou
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-02-23 16:30:00 |

Vyskladajte si vlastnú záhradku alebo pomôžte zazelenať nielen svoj domov, ale aj školu, či voľnú plochu v okolí. Nechajte sa inšpirovať aromatickou záhradou Stredoslovenského múzea.

Nejde o nič zložité, no o to zaujímavejšie. Cieľom novej aktivity Stredoslovenského múzea je osloviť nielen mladšiu generáciu, ale aj vzdelávacie inštitúcie či seniorské kluby. Ako na to? V zaujímavom a originálnom obale nájdete všetko potrebné na to, aby sa z vás stal úspešný pestovateľ jedlej fazuľky, krásnych lúčnych kvetov, alebo liečivej mäty, ktoré majú svoj pôvod na Slovensku.

Rozhodli sme sa svojim priaznivcom ponúknuť opäť niečo, čo ich môže naozaj zaujať. Nielen že sa dozvedia praktické informácie o slovenskej prírode, ale sami si ju môžu v pohodlí domova bez problémov vypestovať. Zároveň sa s nami môžu podeliť o svoje malé – veľké pokroky, ktoré pri pestovaní dosiahli. Na našich sociálnych sieťach nájdu informácie o tom, ako sa darí našim rastlinkám, ktoré si aj my v múzeu zasadíme. Poradíme tiež, ako sa o tie svoje majú správne starať a ako ich môžu neskôr využiť,“ vysvetľuje riaditeľ Stredoslovenského múzea Marcel Pecník. „Spájame do jedného projektu nielen snahu vzdelávať, keďže naše rastlinky nájdu svoje využitie aj v školách, ale aj možnosť urobiť si radosť z každého nového výhonku. Pripravené máme aj rôzne podujatia a aktivity v Tihányiovskom kaštieli, ktoré budú súvisieť práve s týmto naším projektom. Tie sa  ´naživo´ uskutočnia hneď, ako nám to situácia dovolí, dovtedy v upravenej podobe, cez internet a médiá, upresnil.

Aktivita Zasaď si svoju rastlinku je už  dostupná. Rastlinky si každý záujemca môže osobne kúpiť v Thurzovom dome, Matejovom dome a Tihányiovskom kaštieli v Banskej Bystrici hneď, ako to situácia dovolí. Tiež je možné si ich objednať na telefónnom čísle 0940 511 547 či online na adrese obchod@ssmuzeum.sk (pri objednávkach doručovaných poštou alebo kuriérom je potrebné kúpiť minimálne 6 kusov).

Viac informácií o projekte nájdete aj na sociálnych sieťach Stredoslovenského múzea. Tie bude kultúrna inštitúcia uverejňovať postupne.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia