Princezná Eugenie výberom synovho mena potešila kráľovnú

Princezná Eugenie výberom synovho
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-02-21 11:30:00 |

Alžbeta II. je síce smutná z rozhodnutia vnuka, princa Harryho, ktorý sa nevráti do Británie, no radosť jej urobila aspoň vnučka Eugenie.

Princezná Eugenie s manželom Jackom Brooksbankom privítali svoje prvé dieťa, synčeka, 9. februára. Na svet prišiel rovnako ako pred 30 rokmi jeho mama na prestížnej londýnskej klinike The Portland Hospital. V deň jeho narodenia Eugenie, ktorá je dcérou princa Andrewa a vojvodkyne z Yorku, Sarah Fergusonovej, zdieľala na svojom Instagrame čiernobielu fotografiu. Šťastní čerství rodičia na nej držia v rukách drobné pršteky svojho synčeka.

Drobec je zatiaľ najmladším, deviatym pravnukom britskej kráľovnej Alžbety II. a jej manžela, princa Philipa. 99-ročný vojvoda z Edinburgu má však v súčasnosti iné starosti, než radosť z ďalšieho bábätka v rodine. Pre zhoršený zdravotný stav ho museli hospitalizovať v nemocnici kráľa Eduarda VII. v centre Londýna. Podľa Buckinghamského paláca však našťastie nejde o nič vážne, je to skôr z preventívnych dôvodov a absolvuje niekoľko vyšetrení. Dokonca do nemocnice išiel po svojich.

Šťastná dvojica Eugenie a Jack v sobotu informovali, že ich prvorodený syn sa volá August Philip Hawke Brooksbank. Kým stredným menom Philip vzdali hold pradedkovi, čím kráľovnú a vojvodu veľmi potešili, prvé meno August vybrali manželia na počesť pra-pra-pra-pra-pradedka, princa Alberta, manžela kráľovnej Viktórie, ktorého stredné meno bolo Augustus. Skrátka však neprišiel ani Eugenin manžel Jack, obchodník s alkoholom, lebo meno Hawke je zase zvyčajné meno v jeho rodine.

Kráľovská rodina tento rok očakáva ešte minimálne dva prírastky. Na jar by mala priviesť na svet dieťa  Zara Tindallová, najstaršia vnučka kráľovnej Alžbety II., ktorá už má s manželom, bývalým anglickým hráčom ragby Mikeom Tindallom, dve dcéry.

Veľkú radosť majú aj princ Harry a jeho manželka Meghan Markle, ktorí prednedávnom tiež informovali, že k ich ročnému synovi Archiemu pribudne tento rok braček alebo sestrička. Pár žije v USA a kráľovská rodina má hlavu v smútku, lebo pred pár dňami oznámili, že tam aj zostanú. Kráľovná dúfala, že si to rozmyslia a vrátia sa, no oni jej dali košom. Najdlhšie vládnuca panovníčka je tak od synčeka jedného zo svojich najobľúbenejších vnúčat - Harryho, takmer úplne odstrihnutá. Navonok situáciu nijako nekomentuje, no podľa zdrojov blízkych britskému kráľovskému dvoru ju to veľmi trápi.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia