Mama ešte doteraz neverí, čo dokázal zjesť jej 12-ročný syn

Mama ešte doteraz neverí,
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-02-09 13:30:00 |

Keby to napadlo trojročnému dieťaťu, povieme si, no dobe, je zvedavé. Ale že také niečo urobí chlapec tesne pred pubertou, to by ste teda nečakali. Má to však vysvetlenie.

Fúha, to nebol dobrý nápad. Školáka Rhileyho Morrisona fascinuje magnetizmus a rozhodol sa, že zistí, či by nemohol priťahovať predmety. S takouto superschopnosťou by bol riadnym frajerom. Nenapadlo mu nič lepšie, než nejaké magnety zjesť. No, keby len nejaké... Bolo ich presne 54! Rátal s tým, že vďaka tomu sa stane jeho brucho na chvíľu magnetickým a potom mu pekne krásne vyjdú so stolicou von. Vyzeralo to veľmi jednoducho. Skončilo to však život zachraňujúcou operáciou a Rhiley môže byť šťastný že tento priam šialený pokus prežil, píše ladbible.com.

S magnetmi v tvare guličiek v tráviacom trakte vydržal štyri dni. Potom si uvedomil, že niekde v jeho pláne prišlo k chybe, keďže akosi sa im nechcelo z neho von. Mame Paige Wardovej (30) sa zveril s tým, že „náhodou“ prehltol dva magnety a zostali v ňom.

Ustarostená mama si uvedomila všetky možné riziká, ktoré jej synovi hrozia a hneď ho odviezla do nemocnice, kde mu urobili röntgen. Lekári boli šokovaní, keď v chlapcovom žalúdku a črevách našli omnoho viac magnetov. Obávali sa, že môžu zničiť tkanivo alebo životne dôležité orgány mladého človeka a dokonca by mohli zapríčiniť Rhileyho smrť. Rozhodli sa pre okamžitý chirurgický zákrok. Operácia trvala šesť hodín.

Rozmýšľate, ako mohlo niečo takéto napadnúť už veľkému 12-ročnému chlapcovi? Dôvodom je to, že Rhiley trpí poruchou pozornosti spojenou s hyperaktivitou (ADHD) a ľahšou formou autizmu. Paige musí byť neustále v pozore,  no tento raz ho neustrážila. O príbehu svojho syna sa rozhodla informovať preto, aby varovala aj iných rodičov pred možným nebezpečenstvom spojeným s týmito hračkami.

„Stratila som reč, keď mi povedal, že prehltol dva magnety. Lekári podľa röntgenu odhadovali, že ich mohlo byť asi 25, no reálne ich bolo oveľa viac,“ povedala ešte stále šokovaná Paige. Ako uviedla, Rhiley miluje vedu a rôzne pokusy.

„Snažil som sa na seba prilepiť magnety. Chcel som zistiť, či by sa mi meď prilepila na brucho, keby v ňom tie magnety boli,“ vysvetlil Rhiley.

„Je to také hlúpe, ale je to dieťa a to deti robia. Tiež si myslel, že by bolo zábavné, keby videl, ako magnety vychdzajú z neho druhým koncom,“ dodala Paige.

Nejaké magnety dostal Rhiley k Vianociam, lebo ich veľmi chcel a nejaké si dokúpil ešte aj za vlastné peniaze. Prvú dávku prehltol 1. januára a druhú 4. januára. Keďže stále nevychádzali von a tlačilo ho brucho, radšej sa zveril mame a opatrovateľke. Ženy hneď zhodnotili, že s tým treba navštíviť odborníka.

K operácii prišlo v hodine dvanástej. Rhiley desať dní strávil zvracaním zelenej tekutiny, čo bolo spôsobené presakovaním čreva, aj pri tom najmenšom pohybe. Podľa lekára, ak by čakali ešte deň, Rhiley by už nemusel byť medzi živými. Magnety sa mohli spojiť a úplne mu roztrhať črevo.

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia