Varovanie rodičov: Máte doma túto hračku? Môže dieťa pripraviť o vlasy!

Varovanie rodičov: Máte doma
Ilustračné foto
Zdroj: foto: FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS/Facebook
2021-02-06 18:30:00 |

Mali by byť zakázané! To hlásajú rodičia o kreatívnych sadách hračiek, ktoré sú u detí veľmi obľúbené. O čo presne ide a prečo ich odmietajú?

„Bunchems“ je kreatívna sada, ktorá podporuje tvorivosť u malých i veľkých. Ide o hračky – malé guličky, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako bodliaky, keďže sú zakončené jemnými háčikmi. Majú špeciálnu povrchovú štruktúru, vďaka ktorej k sebe ľahko priľnú. Deti ich tak môžu ľahko spájať a rozpájať bez toho, aby použili lepidlo. Možno z nich postaviť akýkoľvek 3D model, či už panáčika alebo nejaké zvieratko.

Rodičia sú pobúrení a tvrdia, že by mali byť tieto hračky zakázané! Jedna matka totiž strávila 6 hodín ich odstraňovaním z dievčenských vlasov, ako sa uvádza na mirror.co.uk. Nakoniec to skončilo ostrihaním hrivy.

Preč s guličkami!

Žena menom Jasmine porozprávala na sociálnej sieti príbeh svojej kamarátky Elishy Squidgeovej, ktorej dcéra dostala spomínané guličky. Ocitla sa však v zúfalom stave, keďže nevedela, ako odstrániť guličky uviaznuté vo vlasoch svojej dcérky. „Akékoľvek nápady, ako dostať tieto guličky z vlasov, sú vítané! Vyskúšali sme kondicionér s olejom a tiež arašidové maslo,“ napísala Jasmine na Facebook. Jej príspevok sa rýchlo stal virálnym a získal viac ako 9 000 likeov a viac ako 8 000 komentárov.

Mnohí na to zareagovali jednoznačne – hračky by podľa nich mali byť zakázané! "Trvalo nám šesť hodín, kým sme z dlhých kučeravých vlasov mojej dcéry odstránili guličky. Bolo to strašné. Nepoužívajte vodu. Pomáha olej. Niektoré pramienky vlasov však aj tak bolo treba odstrihnúť," hromadia sa príspevky na sociálnej sieti. Iný rodič zase priznal, že jeho dcéra prišla o polovicu vlasov, zatiaľ čo sa snažil guličky dostať von. „Moja dcéra stratila kvôli týmto hračkám polovicu hrivy, o štyri roky neskôr jej vlasy stále nie sú také, ako predtým.“ Iný užívateľ hračky dokonca označil za „dielo diabla“, zatiaľ čo ďalší vyhlásil: „Veľké nie, nie!!“

Ako ich odstrániť z vlasov?

Niektorí sa podelili o svoje tipy na ich odstránenie z vlasov. Zahŕňali použitie olejov ako je olivový, arganový alebo kokosový na zjemnenie vlasov, zatiaľ čo niektorí vyskúšali použitie rozpusteného masla alebo aviváž. Väčšina rodičov sa aj tak vzdala a uchýlila sa k jednoduchému vystrihnutiu hračiek z vlasov.

Obal od týchto hračiek varuje používateľov, aby ich držali čo najďalej od vlasov. Výrobca „Bunchems“ krátko po ich uvedení na trh v roku 2013 zverejnil video s vysvetlením, ako ich z vlasov účinne odstrániť. Odborníci odporúčajú používať na zjemnenie vlasov rastlinný olej alebo vlasový kondicionér. Ďalším krokom je jemné vybratie hračiek z vlasov. Ak to nepomáha, naneste ešte viac oleja alebo kondicionéra a pred vybratím vlasy prečešte.

Fotogaléria

FAMILY LOCKDOWN TIPS & IDEAS/Facebook
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia